Лукашенко наказав «остаточно вирішити польське питання»

ПЕРЕКЛАДИ 20.01.2023 Коментарі 0

Ми ще 15 вересня 2022 року повідомляли про плани та наказ Лукашенка покінчити з «поганими пшеками» (мова оригіналу) та їх спадщиною в Білорусі. Знищених могил і конфіскації костелів виявилося замало.

Під час наради з керівниками КДБ та у приватних зустрічах «віч-на-віч» із керівниками КДБ по західних областях Лукашенко знову порушив «польське питання». При цьому згадав про «тривожні сигнали» від російських спецслужб і звинуватив КДБ у бездіяльності, потуранні та навіть саботажі. 

Він заслухав доповідь про оперативну обстановку на місцях і буквально знову впав в істерику. Приводом послужили дані КДБ та оперативно-аналітичного центру про білорусів, які є власниками карти поляка, і про кількість білорусів, які виїжджають до Польщі на роботу, навчання та політеміграцію.

Доповідали:

  • про кількість родичів цих людей, які відкрито підтримують ці зв'язки;
  • про результати закритих опитувань громадської думки у Брестській та Гродненській областях та на заході Мінської і Вітебської областей;
  • про подальші плани переїзду до Польщі громадян Білорусі;
  • про наявність стійких зв'язків

Лукашенко запропонував вважати кожного, хто має стосунки з Польщею, «потенційним зрадником» і зажадав заходів негайного реагування, назвавши ситуацію, що склалася, майбутньою геополітичною катастрофою заходу Білорусі та передумовами до майбутньої війни.

Надано розпорядження главі АП підготувати «антипольську державну програму» негайного реагування.

Підсумок:

На рівні державної ідеології з'явиться стійкий наратив, що Польща готується повернути собі до складу «всходнє креси» - всі території в межах до 17 вересня 1939 р.

Польща і все польське оголосять ворогами держави номер один. Фокус ненависті буде переміщений зі «змагароў» на «пшеків». Термін хейту поляків часів СРСР повернуть в офіційне інфополе.

Доручено:

Терміново опрацювати спеціальне законодавство та поставити міцний заслін на спроби виїзду громадян Білорусі до Польщі під будь-яким приводом (деталі поки що не відомі).

КДБ доручено значно розширити рамки оперативної роботи за «польським спрямуванням» аж до вибіркового закриття виїзду окремим категоріям громадян під приводом «інтересів національної безпеки». Мовляв, «інструментів у вас достатньо».

Телеграм-канал «Беларуская выведка»
Фото lrt.lt

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: