Литва виділила кошти на нелегалів з Білорусі

НОВИНИ 13.08.2024 Коментарі 0

Уряд Литви виділив майже 65 тисяч євро на судові витрати у міждержавній справі про ввезення нелегальних мігрантів із Білорусі. Кошти передбачені за юридичні послуги у міждержавній справі про незаконне ввезення мігрантів з Білорусі.

У квітні минулого року литовський уряд схвалив пропозицію міністерства юстиції "вжити правових заходів та прагнути притягнути білоруський режим до відповідальності за нелегальну міграцію", пише "Позірк" із посиланням на Delfi.

На думку офіційного Вільнюса, відповідальність за перевезення мігрантів, "надання їм хибних обіцянок" і допомоги у незаконному в'їзді до Євросоюзу має нести Мінськ.

Литва має намір подати позов проти режиму лукашенка "за недотримання положень протоколу про незаконне перевезення мігрантів суходолом, морем і повітрям, що доповнює Конвенцію ООН проти транснаціональної організованої злочинності". Відповідно до цього протоколу, мін'юст Литви "розпочне переговори про передачу спору до арбітражу або Міжнародного суду".

"Диктатори не мають імунітету до міжнародного права, - заявила тоді міністр юстиції Евеліна Добровольська. – <…> Режими, відповідальні за порушення міжнародного права, в даному випадку за хвилю нелегальної міграції, повинні компенсувати завдані своїми діями збитки".

Зі серпня 2021 року, коли Службі охорони державного кордону надали право витісняти нелегальних мігрантів назад на територію Білорусі, припинено понад 22 тисячі спроб незаконного перетину білорусько-литовського кордону.

У період із 1 по 10 серпня Литва запобігла 8 спробам проникнення нелегальних мігрантів з території Білорусі, за той же період минулого року їх було 57, а за перші 10 днів липня – 15.

При цьому станом на 10 серпня з початку року таких спроб було 374 (за той же період 2023 року – 1.534).

З весни 2021 року на кордоні Білорусі та Євросоюзу триває міграційна криза, яку влада Польщі та країн Балтії називає "гібридною атакою", організованою режимами у Мінську та Москві.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: