Литва першою із країн ЄС не пропускає російські авто на свою територію

НОВИНИ 12.09.2023 Коментарі 0

Литва перестала пропускати на територію Євросоюзу автомобілі з росії. Тоді як інші країни, що межують з Росією, подібне обмеження не запроваджували.

Через литовські прикордонні пункти не пропустять автомобілі на російських номерах. Про це російській службі BBC повідомили у Митному департаменті Литви.

«Машини, зареєстровані у росії, не пропустять через кордон. Дивляться не на паспорт громадянина, а на реєстрацію машини», - відповіли в департаменті на запитання, чи має значення громадянство людини, яка в'їжджає на територію ЄС.

Також відомо, що очільниця міністерства внутрішніх справ Литви Аґне Білотайте наполягає: російські автомобілі, які в'їжджають до країни, потрібно конфіскувати. Це стосується як громадян росії, так і громадян країн Євросоюзу. Виняток лише становлять авто, що транзитом прямують до Калінінграда (за умови, що власники мають необхідні документи).

Тим часом у МЗС Фінляндії заявили, що російські автомобілі можуть, як і раніше, в'їжджати до країни.

Німецькі митники навпаки обіцяють забиратиме у росіян автомобілі й особисті речі через санкції.

Як відомо, минулого тижня Єврокомісія опублікувала роз'яснення щодо ввезення та імпорту з росії. Згідно з ним, ввезення особистих автомобілів та речей (перелік із понад 150 позицій) заборонено. Згодом у Єврокомісії пояснили, що цей список є рекомендаційним, а країни ЄС самостійно вирішують, застосовувати його чи ні.

Також читайте: Рашистам зі смартфонами, ноутбуками і з коштовностями заборонили в’їжджати до ЄС на їхніх авто

Фото theguardian.com

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: