Латвія передасть Україні розвідувальні бронемашини на гусеницях

НОВИНИ 16.09.2024 Коментарі 0

У Латвії заявили про надання Україні бойових розвідувальних гусеничних броньованих машин CVR(T). Свого часу техніку балтійська країна придбала у Великобританії. 

Щоправда, кількість одиниць для Києва у міністерстві оборони Латвії не розголошують з метою оперативної безпеки, повідомляє Delfi.

Згідно з інформацією, 2014 року Латвія підписала з Великою Британією контракт на постачання 123 броньованих машин CVR(T). Сума підписаного контракту становила 46 млн євро. Із цієї кількості машин, озброєних 30-мм автоматичною гарматою, 116 були модернізовані, а сім – без капітального ремонту – для підготовки механіків. Перші військові машини прибули до Латвії восени 2015 року.

У 2019 році підписано ще один контракт із Великобританією на закупівлю додаткового обладнання.

До слова, Україна отримала кілька десятків машин CVR(T) як міжнародну технічну допомогу від Великої Британії. 

Цю техніку на Туманному Альбіоні розробили у 1960-их роках. Машини обладнані однотипною підвіскою і зварним корпусом з алюмінієвої броні. Загалом випущено понад 3 500 машин для потреб різних країн. CVR(T) брали участь у Фолклендській війні, війні в Перській затоці, перебували у складі миротворчих місій ООН на Балканах. Через моральну застарілість CVR(T) поступово вивели з озброєння британської армії. 

У вересні минулого року командувач Збройних сил Латвії Леонід Калніньш заявив, що для участі в тактичних діях та знищення противника на передовій потрібні нові БМП не менше третього рівня захисту. Цього літа міністр оборони Андріс Спрудс заявив, що закупівля бойових машин піхоти перебуває на завершальній стадії відбору.

Раніше в міністерстві повідомляли, що Латвія надаватиме військову підтримку Україні в розмірі 0,25% ВВП щорічно як мінімум до 2026 року. До цього часу Латвія передала Україні широкий спектр озброєння та техніки, у тому числі гелікоптери та самохідні гаубиці, закуплені в Австрії.

Фото – LETA

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: