«Крокодил», «людожер» і бунтівник – нові партнери путіна

ПЕРЕКЛАДИ 27.07.2023 Коментарі 0

Африканські диктатори, котрі захопили владу силою зброї. Дехто утримує її понад 30 років. «МО» нагадує, чим відомі сьогоднішні співрозмовники путіна на форумі «Росія – Африка».

Еммерсон Мнангагва, президент Зімбабве (1)

Брав участь у партизанській війні, засуджений до 10 років в'язниці за підрив поїзда. Отримав прізвисько «Крокодил» - за назвою своєї диверсійної групи, а також за жорстокість до супротивників. Прийшов до влади внаслідок військового перевороту.

Йовері Мусеєвені, президент Уганди (2)

Був лідером повстанського «Національного руху опору», який переміг у кровопролитній громадянській війні. Перебуває при владі вже 37 років – із 1986 року: він змінив конституцію Уганди, щоби не залишати посаду президента. У відповідь на критику одного з політичних опонентів сказав: «Ми його спіймаємо і з'їмо як пиріг». 2005 року Міжнародний суд ООН у Гаазі визнав Уганду винною у вторгненні до Конго.

Ассімі Гоїта, «перехідний президент» Малі (3)

Полковник спецназу Малі прийшов до влади внаслідок військового заколоту у 2020 році. Після цього у країні сталися ще два путчі, вони були пригнічені. На всіх громадських заходах Гоїта з'являється у військовій формі.

Ісаайяс Афеверкі, президент Еритреї (4)

Перебуває при владі 30 років – із 1993 року. 1997-го скасував у країні вибори президента. У 2015 році ООН звинуватила Афеверкі у порушенні прав людини. У в'язницях Еритреї перебувають щонайменше 10 тисяч політв’язнів, їх катують.

Ібрагім Траоре, «тимчасовий президент» Буркіна-Фасо (5)

35-річний капітан армії прийшов до влади внаслідок військового перевороту у вересні 2022 року. Скинути уряд країни бунтівникам допомогли найманці російської ПВК «Вагнер».

Росія буде годувати Африку: Путін пообіцяв, що країни-партнери безоплатно отримають по 25-50 тисяч тонн зерна.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: