Кремль хоче так «замазати кров’ю» Лукашенка, щоб той і не думав полишити банду

НОВИНИ 19.04.2023 Коментарі 0

Кремль поводить себе із Лукашенком як досвідчений злочинець із новачком - «замазує кров’ю» так, щоб той і не думав полишити банду.

Так у Центрі білоруських комунікацій прокоментували той факт, що МЗС України ухвалило рішення викликати посла України в Республіці Білорусь Ігоря Кизима для консультацій.  

«Виклик посла в столицю для консультацій є однією з форм дипломатичної відповіді, що використовується для демонстрації незадоволеності політикою або недружніми діями держави, в якій акредитований посол. Вперше в історії відносин двох країн посла України в Білорусі було відкликано для консультацій 17 серпня 2020 року після того, як Мінськ передав Росії затриманих бойовиків ПВК «Вагнера», незважаючи на «всі правові та моральні норми і причини передати їх Україні».

У цьому конкретному випадку українська держава вже не може миритися з перетином Олександром Лукашенком очевидних «червоних ліній”, як-то легітимізація представників окупованих територій, безпосередньо причетних до терористичних дій та військових злочинів. Це додатково ускладнює ситуацію для Білорусі — адже є складовою російського плану по втягуванню держави у військовий конфлікт, в якому та стане полігоном та мішенню.

З розвитку ситуації видно, що хоча Олександр Лукашенко й продовжує «тягнути час», варіантів дій в нього залишається все менше. Кремль поводить себе з ним, як досвідчений злочинець із новачком - «замазує кров’ю» так, щоби не було й думки полишити банду.

Проблема в тому, що мова вже йде не про особисту кар’єру Олександра Григоровича у міжнародній злочинності, а про майбутнє багатомільйонної європейської нації», - сказано у коментарі.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: