Країни прогресивного світу домовилися про підтримку та відновлення України

НОВИНИ 26.09.2024 Коментарі 0

Під час зустрічі у форматі «G7 плюс Україна» у Нью-Йорку країни Європейського Союзу та понад три десятки країн прийняли схвалили декларацію щодо відновлення і реконструкції України внаслідок російської агресії. До кінця 2024 року офіційний Київ отримає з активів росфедерації на відновлення та військові потреби приблизно 50 млрд доларів.

У документі також ідеться про сприяння відновленню України «на її шляху до членства в ЄС». Частину суми з російських активів передбачено на оборонні потреби.

Тим часом у Бундестазі вирішили збільшити на 400 мільйонів євро військову допомогу Києву до кінця 2024 року. За цю суму додатково придбають безпілотники, системи протиповітряної оборони, бронетехніку та боєприпаси.

«Російсько-загарбницька війна завдала величезної шкоди українським містам та інфраструктурі. Таким чином, Німеччина виділить додатково 170 мільйонів євро в короткотерміновій перспективі для відновлення української енергетичної інфраструктури. Крім того, сьогодні Бундестаг погодився збільшити фінансування військової підтримки України приблизно на 400 мільйонів євро. Це дозволить закупити додаткові засоби протиповітряної оборони, танки, безпілотники, боєприпаси та запчастини, що ефективно зміцнить українські Збройні сили в захисті своєї країни», - йдеться на урядовому сайті Німеччини.

У Норвегії також мають свій план із підтримки України. За даними видання Рanorama, уряд збільшить суму на підтримку України зі 75-ти до 135 мільярдів норвезьких крон (приблизно 13 млрд доларів США). Про це стало відомо за декілька днів до початку сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку. В Осло запропонували збільшити допомогу Україні на 5 мільярдів норвезьких крон вже цього року та виділяти щонайменше 15 мільярдів норвезьких крон на рік до 2030 року. І це, на думку речника Норвезько-української асоціації друзів Яна Оттесена, «надто мало».

Раніше, Програма Нансена для України передбачала підтримку на суму 75 мільярдів норвезьких крон протягом 2023–2027 років. Тепер її продовжать до 2030 року.

Фото з офіційної сторінки Офісу Президента України у FB

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: