Координаційний штаб розповів про долі українських воїнів, яких сьогодні звільнили з полону - фото

НОВИНИ 31.01.2024 Коментарі 0

У середу, 31 січня, відбувся 50-ий обмін полоненими від початку повномашсабного вторгнення. Україна повернула ще 207 оборонців. На Батьківщину повернулися 95 військовослужбовців Збройних Сил України, 56 бійців Національної гвардії, 26 воїнів Державної прикордонної служби, 29 воїнів Територіальної оборони й один представник Національної поліції України.

Як інформує Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, 180 Оборонців належать до рядового та сержантського складу, ще 27 – офіцерського. Щонайменше 36 із них мають поранення чи серйозні хвороби. Найстаршому зі звільнених виповнився 61 рік, а наймолодшому невдовзі буде 21. 

Серед звільнених військовослужбовців – захисники Маріуполя, Херсона, бійці з острова Зміїний, морпіхи та бойові медики. 

"Із моменту повномасштабного вторгнення з російського полону вдалося визволити вже 3 035 Захисників та Захисниць. Висловлюємо вдячність Об’єднаним Арабським Еміратам за надану допомогу та сприяння в організації цього обміну. Щодня наша команда працює, аби якнайшвидше повернути всіх", - йдеться у повідомленні.

У Координаційному штабі також розповіли деталі про деяких Захисників, які важко читати без емоцій. 

Так, з ворожого полону вдалося врятувати молодшого сержанта Захара. До російських терористів він потрапив разом зі своєю дружиною Тетяною після евакуації з "Азовсталі" у травні 2022 року. До пів року часу жінку вдалося обміняти та повернути в Україну. Тетяна оселилася разом із двома доньками у Дніпрі. Однак 14 січня росіяни вдарили ракетою по багатоповерхівці, де мешкала родина. Захисниця загинула під завалами разом із молодшою донечкою та матір’ю чоловіка. Старша 19-річна донька Руслана сьогодні чекає на повернення тата.

Додому також повернулися медики, які в надлюдських умовах рятували побратимів і цивільних на Маріупольському металургійному комбінаті й "Азовсталі". Повернувся на рідну землю старший лейтенант, який боронить Україну із 2014 року, пройшов Дебальцево і двічі удостоєний ордена "За мужність". Визволені з неволі двоє рідних братів – солдати ЗСУ Анатолій та Павло. Врятований також ще один оборонець острова Зміїний.

Нагадаємо, на росії заявляли про припинення процедури обмінів після падіння 24 січня військово-транспортного літака Іл-76 у Бєлгородській області. На його борту було буцімто 65 українських бранців, а повітряне судно збила українська ракета, волала російська пропаганда того дня з усіх можливих ресурсів. Проте у кремлі дотепер не підтвердили жодними доказами свої слова і звинувачення. Того дня планували обміняти найбільшу кількість полонених з обох боків. 

Фото – з ТГ-канал Координаційного штабу 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: