Ким виявилася «українська ДРГ», яка до смерті налякала ліліпутіна

НОВИНИ 02.03.2023 Коментарі 0

Оригінальна спецоперація відбулася 2 березня на прикордонних з Україною територіях Брянщини. Там півдня ловили силу-силенну українських диверсантів, поставили на вуха піврашки і злякали самого бункерного діда – той аж мусив скасувати поїздку на Ставропілля. Щоправда, згодом виявилося, що це не українські, і не зовсім диверсанти, і перейменовувати «сво» через це не доведеться.

Рашисти справді добряче перелякались, коли ранок 2 березня почався з новин: «У Брянську область зайшла українська ДРГ», «Диверсанти обстріляли шкільний автобус, є загиблі», «Кількох людей взято в заручники у магазині».

Паралельно з’явилась інформація про бомбардування сіл з безпілотників, руйнування, вибухи і переміщення нібито українських диверсантів «у кількості 40-50 бійців». Ці новини охоче розганяли ТГ-канали, навіть гіркін-стрєлков зреагував, підвищивши градус подій.

Далі інформаційні стрічки заповнила офіційна інформація: кремлівський карлик все знає, він приймає доповіді силовиків, але мусив скасувати поїздку до Ставропільського краю. Але засідання свого радбезу ліліпутін твердо вирішив провести наступного дня, 3 березня – мовляв, нічого страшного не сталося, плани не міняю. Бункерний дідок назвав те, що сталося, «терактом», заявивши, що «вони відкрили вогонь по цивільних».

Загалом ситуація зі самого початку виглядала щонайменше дивно. Чому українська ДРГ, чисельністю у півроти, пішла у незрозумілий рейд росіянськими селами та почала обстрілювати цивільних. Навіщо їм школярі та заручники і чому вони не атакували жодних воєнних об’єктів?

А далі почало поступово з’ясовуватись, що усе якось геть не так, як це подають у російському інфополі.

Виявилось, що школи на Брянщині зараз не працюють, шкільні автобуси там дітей не возять, усі сидять на дистанційці. Тож місцева влада спершу спростувала загибель дитини. А потім і захоплення заручників. Лише силовики ще надували щоки і запевняли, що «триває операція з оточення і ліквідації диверсантів».

Вуса пєскова у той час віднєкувалися від питань журналістів, чи будуть через ці події перейменовувати т.зв. «сво». А потім гнівно вимагали від силовиків, аби ті ретельно вивчили ситуацію із заходом ДРГ на територію Брянщини і встановили її авторів.

Незабаром організація під назвою «Російський добровольчий корпус» опублікувала у своєму телеграмі відео, зроблене на порозі фельдшерсько-акушерського пункту в Любечанах (село в рф). На відео двоє бійців заявили, що вони «не воюють із цивільними», а також закликали громадян росії «піднімати бунт і боротися».

РашаЗМІ, повідомляючи про це, докидали свої традиційні кілька ложок дьогтю: мовляв, Київ «часто використовує РДК, аби зняти з себе звинувачення в тероризмі». І взагалі, саме бойовики цього угруповання свого часу підірвали пропагандистку дар’ю дугіну. Хоча насправді відомо, що відповідальність за її знищення взяла на себе Національна республіканська армія. А угоду з нею («Декларацію російської збройної опозиції») РДК торік підписувати відмовився.

- Я щойно звідти. Нас на цьому завданні було 45 осіб. Зайшли, відзняли, зробили засідку на дві БМП. Потерпілих дітей я не бачив. Але був один потерпілий прикордонник. Ніяких заручників не брали, - заявив один із бійців РДК.

Українська сторона витримала драматину паузу і спершу не коментувала росіянський кіпіш. І коли рашисти вже з усіх сил боролися з «українськими терористами», радник глави офісу президента України Михайло Подоляк назвав повідомлення про «українських диверсантів» «класичною провокацією» та закликав рф «боятися своїх партизанів».

Спікер Прикордонної служби України Андрій Демченко також назвав повідомлення про «українську ДРГ» на росії безпідставними.

«Те, що зараз розганяють російські паблики про якусь українську ДРГ на території Росії, можу зазначити, що Україна – не агресор, наше основне завдання – захист і захист від країни-окупанта. Що могло статися на території РФ, мені нічого не відомо», - заявив він.

«Сьогодні є публічна заява РДК. Це люди, які зі зброєю в руках воюють проти ліліпутіна і тих, хто його підтримує. Можливо, росіяни починають прокидатися, усвідомлювати щось і вживати якісь конкретні заходи», - зазначив представник ГУР Андрій Юсов.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: