Каспійський саміт: чужі тут не ходять

НОВИНИ 30.06.2022 Коментарі 0

Шостий Каспійський саміт, який відбувався в Ашґабаді паралельно із самітом НАТО у Мадриді, вийшов відверто ніяким, особливо на тлі важливих рішень Альянсу.

Країни, які мають вихід до Каспійського моря збираються раз на три роки (цей саміт мав бути у 2021 р. – його перенесли на рік через ковід). І неспішно вирішують глобальні питання свого регіону. Минулого разу, наприклад, вони нарешті домовилися юридично назвати Каспій морем (там є різниця у статусах, скажімо, із озером).

Схоже, що цього разу основним приводом зібратись очільникам московії, Азербайджану, Ірану, Казахстану та Туркменістану було 65-річчя туркменського екс-президента Гурбангули Бердимухамедова (тут операція «син-наступник» уже відбулася). Тож в програму саміту вплели концерт і вітальні зустрічі.

У підсумковому комюніке президенти зафіксували домовленість використовувати ресурси регіону в мирних цілях. А також неприсутність на Каспійському морі збройних сил, які не належать до прибережних держав. І ненадання будь-якою прибережною державою своєї території іншим державам для вчинення агресії та інших військових дій проти будь-якої з прибережних держав.

Здається, воювати на Каспії відтепер дозволено лише «своїм». Ну і ще терораша зберегла за собою традицію пуляти ракетами з Каспію по території України, і жоден з учасників не сказав про це ані слова.

Натомість журналістів, яких закрили у прес-центрі та розважали прямими трансляціями подій і східним частуванням, та й організаторів заскочив особисто путлєр, який зненацька забажав поспілкуватися. До речі, кремлівський карлик мало того, що уперше з 24 лютого покинув територію московії, так ще й ця його нічна прес-конференція стала першою за цей же час.

Попри брак спілкування з журналістами, риторика бункерного діда не змінилася: брехня, маніпуляції, погано прихований «мачизм» та образи.

«Та немає там (у Кременчуці, - ЗІФ) ніякого теракту. Я знаю, і ми багато разів це говорили, показували це, з безпілотників видно, коли розміщують зброю, комплекси РСЗВ, артилерію, важку техніку… Ні по яких цивільних об'єктах російська армія ударів не завдає», - підбираючи слова, розповідав свою «версію» розстрілу ТРЦ ліліпутін.

Щодо жартів на його адресу від лідерів G7, то кремлівський карлик із погано прихованою образою спробував пожартувати. Вийшло як завжди кепсько.

«Я не знаю, як вони хотіли роздягнутися, до пояса або (він показав, - ЗІФ) нижче пояса, думаю, це було б огидне видовище в будь-якому випадку», - заявив ліліпутін.

Він згадав про те, що в людині має бути гармонія душі та тіла. Для цього, вважає недофюрер, який явно не в найкращій формі останнім часом, потрібно займатися спортом та відмовитися від зловживання алкоголем.

  • Але потрібно працювати над собою. А те, що вони про це говорять – це вже добре, за це похвалю, - не міг собі відмовити у зверхньості та хамстві кремлівський карлик.

Коментуючи заяви, що звучали на саміті НАТО, він застосував свою улюблену лексику: «Україна вела з нами переговори – краще, гірше… З якогось моменту про щось домовилися, потім вони від своїх домовленостей, вибачте за моветон, від’їхали… відійшли…», - зазначив у своєму репортажі з Ашґабада  журналіст «Комерсанта» Андрій Колесніков.

А ще назвав НАТО «рудиментом Холодної війни» та зазначив, що у московії немає таких проблем із новими членами Альянсу, які є з Україною.

- Ну хочеться Швеції і Фінляндії, нехай вступають! Знаєте, у нас є такі грубі анекдоти: сьогодні вступив в одне місце, теперь – в інше… Це їхня справа! Україна – цілком інше! З України почали робити  анти-Росію, плацдарм для того, щоби спробувати якось розхитувати саму росію, почали боротися з російською культурою, з російською мовою, почали переслідувати людей, які відчувають себе частиною «руского міра», - повторив набір тез власної пропаганди кремлівський карлик.  

Також він в черговий раз «підкоригував» мету війни в Україні.

«Кінцева мета мною позначена - це «звільнення» Донбасу, захист цих людей та створення умов, що гарантують безпеку самої Росії. Ось і все», - сказав диктатор.

Ось так путлєр перетягнув на себе усю інформаційну ковдру Каспійського саміту, який фактично став хіба що пунктом у гучному святкуванні ювілею Бердимухамедова. Зате величезні зали, а особливо столи, за якими відбувались засідання, стали джерелом стьобу і мемів у мережі.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: