Шольц підтвердив кваліфікацію: його партія виграла вибори в землі Бранденбург

НОВИНИ 23.09.2024 Коментарі 0

Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) канцлера Олафа Шольца (Olaf Scholz) виграла на виборах до земельного парламенту – ландтагу – східної німецької землі Бранденбург, до відбулися 22 вересня. Попередні офіційні результати виборів станом на понеділок, 23 вересня, показали, що СДПН з результатом у 30,9% голосів виборців випередила правопопулістську партію "Альтернатива для Німеччини" (АдН), яка отримала 29,2%.

Про це пише Німецька хвиля.

СДПН, яка править у Бранденбурзі з моменту возз'єднання Німеччини в 1990 році і де Шольц має власний виборчий округ, покращила свій результат 2019 року, коли партія на виборах до ландтагу Бранденбургу набрала 26,2 відсотка голосів.

При цьому АдН також значно покращила свій результат у цій землі і набрала на 5,7 відсоткових пунктів більше, ніж на останніх виборах у Бранденбурзі п'ять років тому. Це стало черговим успіхом політсили після того, як на початку цього місяця вона стала першою ультраправою партією, яка перемогла на виборах у Німеччині з часів Другої світової війни. 1 вересня праві популісти здобули  перемогу в Тюрингії та друге місце у Саксонії.

Нещодавно заснована лівопопулістська партія "Союз Сари Ваґенкнехт" (ССВ) на перших своїх земельних виборах у Бранденбурзі посіла третє місце з результатом у 13,5 відсотка голосів. 

Четверте місце – за консервативним Християнсько-демократичним союзом (ХДС), який отримує 12,1 відсотка голосів, що на 3,47 відсотка менше, ніж на виборах 2019 року. Як передає агенція dpa, це найгірший результат для ХДС на земельних виборах у колишній Східній Німеччині. Вибори в Бранденбурзі були першими після того, як Фрідріх Мерц (Friedrich Merz) був призначений кандидатом в канцлери від ХДС, тому поганий результат партії, ймовірно,піде не на користь політику, який сподівається змістити Шольца в наступному році, вказують оглядачі.

"Зелені", які наразі входять до коаліційного уряду Войдке, з результатом 4,1% не подолали п'ятивідсотковий бар'єр і за вперше два десятиліття не потрапляють до земельного парламенту. У 2019 році підтримка "Зелених" склала 10,8% виборців.

Також не потрапили до ландтагу "Ліва партія" та консервативна "Вільні виборці", які отримали відповідно 3% та 2,6% голосів. На виборах 2019 року їхній результат склав відповідно 10,7 та 5 відсотків.

"Вільні демократи" (ВДП), які входять до складу коаліційного федерального уряду, на виборах у Бранденбурзі набрали менше від 1% голосів.

Фото – канцлер Олаф Шольц/з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: