ГУР попереджає про нову інформаційну спецоперацію рашистів щодо Каховської ГЕС

АНАЛІТИКА 09.06.2023 Коментарі 0

Держава-агресор підготувала чергову інформаційну спецоперацію з дискредитації України та її воєнно-політичного керівництва. Про це попереджають своїми каналами фахівці Головного управління розвідки Міноборони України.

Українська розвідспільнота отримала інформацію про те, що російським агентством соціального проєктування запущено новий етап кампанії з дискредитації українського військового командування та державних діячів.

Її бюджет наразі сягає близько $6 млн, і ця цифра в подальшому може бути збільшена.

У рамках цієї кампанії підготовлено серію провокативних матеріалів, мета яких – перекласти на Україну відповідальність за підрив дамби Каховської ГЕС та створити передумови політичної кризи.

Підготовлені заголовки публікацій мають так званий «клікбейтний» характер та містять прямі звинувачення на адресу воєнно-політичного керівництва, зокрема, Президента України:

- «Так не діставайся ти нікому! Зневірившись досягнути успіху у можливому наступі, Зеленський перейшов до тактики випаленої землі, але направленої проти свого народу»;
- «Вибух дамби має «змити» Зеленського»;
- «Зеленський робить все, щоб перестати бути «нашим мерзотником»;
- «Підрив дамби утопить Зеленського і Україну».


Також розвідники попереджають, що під кожним таким матеріалом розміщуватимуться коментарі з фейкових акаунтів начебто від імені українських та іноземних читачів (класична рашапропагандистська технологія). Вони мають створити враження «живої» дискусії та залучити до обговорення реальних користувачів мережі, таким чином додатково «розкрутивши» скандальні дезінформаційні публікації.

Для московитів методички забули?

Державні та лояльні кремлю ЗМІ взагалі не отримували від адміністрації президента рф чітких рекомендацій щодо висвітлення катастрофи на Каховській ГЕС (зазвичай такі «методички» з'являються майже відразу після будь-яких гучних подій). За інформацією джерел «Медузи» у великих провладних виданнях, пропагандистам навіть не повідомили, що конкретно потрібно називати причиною руйнування греблі.

«Педалювати не треба, але й не треба замовчувати», - так описує загальний підхід провладних ЗМІ один із співрозмовників.

Державні телеканали та пропагандистські інтернет-ЗМІ справді розійшлися в оцінках того, що сталося. Більше того, найчастіше головні російські канали навіть не ставили Каховську ГЕС темою, що відкриває новинні випуски (можливо, дехто вирішив спустити цю тему максимально «на гальмах»).

Водночас в етері рашаТБ новинники називали затоплення Херсонщини або «паводком, який відбувся після українського обстрілу каховської греблі», або «повінню», що виникла внаслідок «варварської акції України».

Водночас глядачам і читачам провладних ЗМІ розповідали, як «Росія рятує і допомагає», а «Україна обстрілює тих, кому Росія допомагає». Традиційна «дзеркалка», коли обвинувачують супротивників в тому, що чинять самі.

Як пояснило джерело «Медузи», близьке до адміністрації президента (саме там складаються так звані методички для провладних ЗМІ), пояснює, що поки що «напирати на причини [катастрофи] недоцільно».

«Офіційно президент вказує на Україну, [міністр оборони рф сєргєй] шойгу каже, що це зробила Україна, пєсков також робить такі заяви. Цього достатньо. А акцент краще зробити на позитивному, у тому числі, щоб зайвий раз не лякати людей. Стандартний механізм відпрацювання», — запевняє він, називаючи руйнування Каховської ГЕС «по суті природною катастрофою».

Схоже, головні зусилля з «відбілювання» кремля від підриву ГЕС рашапропагандисти вирішили спрямувати не всередину рф, а на світову спільноту. І навіть не сильно заморочувались, як подавати цю новину для споживачів інформації на московії.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: