У Дрогобичі опублікують дослідження про білоруську опозицію та добровольців, які захищають Україну

НОВИНИ 09.06.2023 Коментарі 0

Монографію або ж навчальний посібник про білоруських опозиціонерів і добровольців, які у складі Збройних Сил України воюють проти російських загарбників задумали підготувати у Дрогобичі.

Така ідея виникнула за підсумками зустрічі голови Благодійного фонду «Вільна Білорусь» Олексія Францкевича із проректором з наукової роботи Дрогобицького педагогічного університету, професором Миколою Пантюком, а також деканом факультету історії, педагогіки і психології Орестом Гуком і його заступником, істориком Володимиром  Галиком.

Як повідомляє дрогобицька інтернет-газета Майдан, під час розмови Олексій Францкевич наголосив, що сьогодні, на жаль, багато хто в Україні нічого не знає про Білорусь, а в Білорусі, відповідно - про Україну. Саме тому й виник задум створити дослідження про тих, хто не підтримує політику диктатора лукашенка і протистоїть російській агресії.

Учасники зустрічі погодилися, що така праця є на часі та вельми потрібна. У випадку успішної реалізації проєкту ще більше людей згуртуються для допомоги та боротьби із країною-агресором. Адже росія сьогодні загрожує цивілізації та всьому світовому порядку.

Володимир Галик висловився за те, щоби підготувати не монографію, а посібник для широкого загалу. А також погодився координувати процес його підготовки.

«Маю надію, що до осені цього року ми зможемо видати книжку», - сказав пан Галик.

Олексій Францкевич пообіцяв надати дрогобицьким науковцям-історикам необхідні матеріали для якнайшвидшого втілення задуму та домовився про інформаційну співпрацю з інтернет-виданням «Майдан», яке стало медіа-партнером БФ «Вільна Білорусь» і проєкту видавництва підручника.

На завершення розмови сторони домовилися, що після презентації виставки «З Україною в серці» у литовському Сеймі та у Варшаві її побачать і в Дрогобичі у приміщенні педагогічного університету імені Івана Франка.

На фото – голова БФ «Вільна Білорусь» Олексій Францкевич і заступник декана факультету історії, педагогіки і психології Дрогобицького педуніверситету Володимир Галик / FB Аляксей Францкевіч 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: