До Дня Незалежності благодійна організація MK Foundation спільно з БФ «Батальйон Волонтер» передали у військо 50 бусів

НОВИНИ 25.08.2024 Коментарі 0

Фонд MK Foundation спільно з БФ «Батальйон Волонтер» поповнили автопарки українських захисників і передали автівки, які виставили у формі тризуба, що є символом незламності та незалежності українського народу.

Вантажні буси Volkswagen Transporter, що широко використовують на фронті, 24 серпня поповнили автопарки 32-ох різних військових частин. Передача відбулася спільно з БФ «Батальйон Волонтер». Автівки повністю відремонтовані й готові одразу рушати в зону виконання бойових дій. Представники MK Foundation имволічно виставили автівки у формі тризуба, що є символом незламності та незалежності українського народу. Відповідне відео оприлюдинили 24 серпня на сторінці MK Foundation у FB, повідомляє СтопКор.

MK Foundation працює із перших днів повномасштабного вторгнення, його створив підприємець Максим Кріппа. Фонд не збирає донатів – це ініціатива приватного капіталу. Його партнерами є кіберспортивна організація NAVI, розробники гри S.T.A.L.K.E.R. та кіберспортивна студія Maincast.

Представники MK Foundation символічно виставили автівки у формі тризуба

Благодійний фонд «Батальйон Волонтер» - громадська некомерційна організація, створена 2015 року для надання допомоги українській армії нелетальними засобами для захисту країни від російської агресії. Серед її засновників – Юлія Толмачова, Роман Бочкала та Сергій Плотніцький.

MK Foundation передав у військо понад 1 600 автівок. Їх отримали приблизно 200 різних військових частин і підрозділів. Серед наданої допомоги фонду також є зарядні станції, генератори, безпілотники, автомобілі «швидкої» допомоги, пожежні авто, моторні човни, спецтехніка й інше. Загальна сума допомоги сягнула понад 806 мільйонів гривень.

До Дня Незалежності благодійна організація MK Foundation передала у військо 50 бусів 

БФ «Батальйон Волонтер» та аудиторія телеграм-каналу Bochkala_war із початку повномасштабної війни зібрали допомогу Силам оборони України на понад 60 млн грн, 95 авто; понад 200 «мавіків» різних модифікацій; 500 FPV-дронів; 40 РЕБ; а також зарядні станції, бронежилети, шоломи, спальники, шини та ремонт техніки. Фонд має сталі зв'язки з різними військовими підрозділами. Серед отримувачів допомоги – і представники Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії тощо. Також надають підтримку Національному університету оборони.

«Благодійна організація MK Foundation передає 50 авто для різних військових частин. На сьогодні фонд передав у військо приблизно 1 600 автівок. Уже майже 200 військових частин отримали від нас машини та боронять на них Україну. З початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України команда MK Foundation щодня шукає, завозить в Україну та готує автівки для наших військових. Ми робимо якісний ремонт, який необхідний для того, щоби машини дійсно працювали там, де вони потрібні саме тут і зараз. Ця діяльність насправді можлива виключно завдяки засновнику нашого фонду», - зазначив Олександр Осока, директор MK Foundation.

Директор MK Foundation Олександр Осока

Як додав співзасновник БФ «Батальйон Волонтер», військовий журналіст, координатор ВГО «Стоп корупції» Роман Бочкала, одна з важливих потреб наших бійців на фронті – це, звичайно, мобільний транспорт.

Співзасновник БФ «Батальйон Волонтер», військовий журналіст, координатор ВГО «Стоп корупції» Роман Бочкала

«По перше, хочу подякувати нашим захисникам та захисницям, всім тим, хто сьогодні боронить Україну. І всім тим волонтерам, хто долучається до оборони нашої держави. Ця війна вже давно стала народною. Ми не можемо виграти цю війну, якщо ми просто розділимо суспільство на тих, хто воює і хто в тилу. Всі воюють, всі захищають державу, всі долучаються так, як вміють, і тим, чим можуть. Одна з важливих потреб – це, звичайно, мобільний транспорт. Наш благодійний фонд «Батальйон Волонтер» існує майже 20 років, і за цей час саме мобільний транспорт завжди був у топі заявок. Тому я дуже дякую всім тим, хто представляє цей фонд. Як відбулася наша колаборація і чому ми стали один одному корисними? Бо вони (MK Foundation) вже давно і професійно займаються саме транспортними засобами для Сил оборони України. А наш фонд має сталі зв'язки з тими чи іншими військовими підрозділами. Тут і представники Збройних Сил України, і Міністерство внутрішніх справ, і Національної гвардії тощо», - сказав він.

Співзасновник БФ «Батальйон Волонтер», військовий журналіст, координатор ВГО «Стоп корупції» Роман Бочкала

Бочкала додав, що принциповою умовою нашої співпраці було те, що всі машини безпосередньо передаватимуть військовим. За це він подякував голові Київської ОВА Русланові Кравченку.

«Я також хочу окремо подякувати Русланові Андрійовичу Кравченку з Київської ОВА за надану допомогу, за ту локацію, яка була надана, за безпекові моменти, за вирішення логістичних і всіх інших організаційних питань, які виникали. Вони були дуже швидко і ефективно відпрацьовані. Так само дякую всім волонтерам, всім дотичним, всім водіям, серед яких були абсолютно звичайні цивільні особи. Дякую ще раз кожному і впевнений в нашій перемозі. Слава Україні!» – підсумував журналіст.

Сам Кравченко зазначив, що Київська обласна військова адміністрація співпрацює із благодійниками для допомоги захисникам. Це і дрони, і техніка, і автомобілі.

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко

Наше основне завдання – не припиняти допомагати тим, хто боронить країну на передовій. І для цього ми використовуємо всі можливості, активно співпрацюємо з благодійними фондами, волонтерами. Крім того, виділяємо значні кошти і з обласного бюджету. Наприклад, останнім часом виділили 32 млн грн для 72-ої ОМБР імені Чорних Запорожців на придбання комплексів РЕБ, засобів зв’язку та дронів різного типу, 7 млн грн для 43 окремої артилерійської бригади на комплекси РЕБ; 5,5 млн грн для бригади Нацгвардії «Буревій» на придбання комплексів РЕБ, 4 млн грн - бригаді Нацгвардії «Рубіж» на придбання комплектів радіостанцій. Загалом за останні 1,5 роки з обласного бюджету виділили на потреби ЗСУ більше 600 млн грн. Окремо активно до допомоги долучаються райони та громади Київщини. Забезпечують наших захисників транспортом, паливом, такмедом та іншими необхідними речами, на які отримують відповідні запити», - сказав він.

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко

Окрім того, волонтер, голова правління ВГО «Стоп корупції» Ігор Бондарчук вказав, що автівки буде передано нашим військовослужбовцям, які служать у різних підрозділах по всій Україні, в тому числі на передових позиціях.

Волонтер, голова правління ВГО "Стоп корупції" Ігор Бондарчук

«У нас багато територіальних підрозділів по всій Україні. Повірте, є кому допомагати кожного дня. Але ця допомога, яку фонд допоміг організувати, та підтримка, яку вже системно вони здійснюють тривалий період часу, дійсно важлива. Логістика і колеса – ключові на даний час, так само, як і дрони. Важливо, щоб вони були якісні і ефективні. Ви можете переконатися по цьому, наскільки в гарному стані ці автомобілі і наскільки вони будуть вміло виконувати військові бойові завдання. І важливо ще зауважити, чому є символічним, що ми саме зібралися саме в цей день. Тому що Україна є незалежною, вона була незалежною і вона буде незалежною ще багато-багато років. Тому з нагоди Дня Незалежності і відбувається такий чудовий захід. Слава нашим Збройним Силам!» - додав він.

Волонтер, голова правління ВГО "Стоп корупції" Ігор Бондарчук

Нагадаємо, що команда БФ «Батальйон Волонтер» передали 7 багатофункціональних пристроїв (БФП) для потреб центру спецпризначення «Омега» Національної гвардії України.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: