Із 1 вересня новим послом Польщі в Україні стане Пйотр Лукасевич

НОВИНИ 24.08.2024 Коментарі 0

​Речник Міністерства закордонних справ Польщі Павел Вронський повідомив, що новим послом Польщі в Україні має стати Пйотр Лукасевич.

Про це пише RMF24.

Зокрема, Павел Вронський повідомив, що новим послом Польщі у Німеччині став Ян Томбінський. Наступного тижня польські місії в Братиславі та Римі очолять, відповідно, Пйотр Самерек і Ришард Шнепф, а Пйотр Лукасевич має обійняти посаду в Києві 1 вересня.

Пйотр Лукасевич замінить  Ярослава Гузу. Про причини заміни посла поки що нічого невідомо.

Пйотр Лешек Лукасевич – політолог, дипломат, полковник запасу Збройних сил Республіки Польщі, в 2012-2014 роках – посол Польщі в Афганістані. У 1995-2006 роках опікувався питаннями державної безпеки та боротьби з тероризмом. Він служив у стабілізаційних місіях в Іраку (2004-2005). У 2006 році Пйотр Лукасевич був заступником військового аташе в Ісламабаді, а в січні 2007 року став полковником і військовим аташе в Афганістані - на цій посаді він пробув три роки. У жовтні 2009 року він став уповноваженим Міністерства національної оборони в Афганістані. Перебуваючи на цій посаді він став співрозробником Стратегії польської військової присутності в Афганістані.

У 2012 році він звільнився у запас у званні полковника, а потім став послом в Афганістані. Закінчив свою місію 31 грудня 2014 року. Після повернення провадив журналістську, викладацьку та експертну діяльність.

Додпамо, що у березні цього року Міністерство закордонних справ Польщі оголосило, що міністр Радослав Сікорський вирішив припинити місії понад 50 послів, а кілька кандидатів, поданих на затвердження попереднім керівництвом міністерства, будуть відкликані. Водночас у МЗС висловили сподівання на злагоджену співпрацю найвищих органів влади країни у цьому питанні.

Відповідно до закону, у Польщі посла призначає на посаду та звільняє з неї президент. Глава канцелярії президента Польщі Марчін Масталерек заявив, що Анджей Дуда не погоджується на повне відкликання послів без конкретних причин.

Фото - Пйотр Лукасевич/RMF FМ

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: