Фермери на тракторах блокували Прагу: уряд відмовляється реагувати на ультиматуми

НОВИНИ 07.03.2024 Коментарі 0

У Празі знову протестували невдоволені «бездіяльністю уряду Чехії» фермери. Вони вимагають від держави підтримки зайнятості на селі, відмови від скорочення витрат на розвиток тваринництва та повернення оподаткування земельних угод на рівень, що був до прийняття так званого консолідаційного пакета, спрямованого на скорочення витрат держбюджету Чехії.

Про це повідомило Радіо Прага. 

Також фермери добиваються відмови від податку на європейські субсидії.

Деякі автомагістралі чеської столиці сьогодні, 7 березня, вранці були заблоковані: до Праги  з різних регіонів країни наїхало повно сільськогосподарської техніки, зокрема тракторів.

Перед будинком уряду один з учасників протесту на трамвайних шляхах висипав гній, що викликало реакцію патрульних поліцейських.

За оцінками Аграрної палати, яка є однією з організаторів акцій протесту, у демонстраціях було задіяно понад 700 тракторів та іншої техніки, а також близько 3500 осіб.

За словами міністра сільського господарства Чехії Марека Виборни, уряд повністю усвідомлює серйозність становища у галузі сільського господарства. За його твердженням, він зі жалем сприйняв заяви Аграрної палати та Сільськогосподарського союзу (ініціатори протесту фермерів) про те, що не були виправдані їхні очікування щодо рівня державної підтримки.

Навіть з урахуванням можливостей бюджету країни неможливо задовольнити всі вимоги – підкреслив Марек Виборни на пресконференції, скликаній у зв'язку з протестом аграріїв.

Міністр також сказав, що Аграрна палата та Сільськогосподарський союз не надають своїм членам повної інформації про дії уряду та про реальний стан речей. Міністр підтвердив, що він готовий продовжувати переговори з фермерами, але відмовляється реагувати на ультиматуми.

Фото – скриншот

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: