Фальшивомонетника у Неаполі затримали із трьома мільйонами надрукованих євро

Економіка 20.08.2024 Коментарі 0

Італійські карабінери минулого тижня заарештували в Неаполі зловмисника, який організував друк фальшивих євробанкнот у промислових масштабах. Під час арешту в підпільній друкарні виявили готовими до продажу 3 мільйони євро.

Загалом фальшивомонетник продав по усій Європі фальшивих банкнот на суму 8 млн. євро, повідомили 19 серпня у Європолі.

А напередодні арешту правоохоронці вилучила фальшиві банкноти різних номіналів (переважно 20, 50 та 100 євро) на суму близько 950 000 євро, перш ніж вони потрапили в обіг. Усі вони були простежені від одного виробника. При цьому експертиза, у тому числі із залученням фахівців ЄЦБ, підтвердила, що елементи захисту підробок на сфальшованих банкнотах (наприклад, голограми) були доволі високої якості.

Слідчі під час обшуку у приватному неапольському помешканні виявили чимале виробниче приміщення, облаштоване за гаражем, де були встановлені 31 цифрова друкарська машина і зберігалась велика кількість сировини для виробництва фальшивок.

Встановлено також, що збувались фейкові гроші через кілька національних і транснаціональних каналів розповсюдження, зокрема, через кримінальні мережі у Франції.

Розслідування у цій масштабній справі розпочалося у 2022 році і тривало у щонайменше 10 країнах ЄС, які повідомляли про вилучення однотипних фальшивих євробанкнот.

Вважається, що заарештований фальшивомонетник відповідальний за понад 27% усіх виявлених та вилучених з обігу фальшивих банкнот євро лише у 2023 році. Загальна номінальна вартість цих банкнот оцінюється приблизно у 8 млн євро.


 


 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: