Дуда зустрівся із Зеленським у Давосі: сказав, що з Туском можна спокійно говорити

НОВИНИ 16.01.2024 Коментарі 0

Президент Польщі Анджей Дуда зустрівся із Президентом України Володимиром Зеленським у Давосі.

Про це написано у профілі Канцелярії Президента Польщі у мережі X.

"Розмова стосувалася ситуації на фронті і ситуації у суспільстві. Я запевнив Президента Зеленського, що наша політика щодо України буде стабільною і надалі залишатиметься політикою підтримки; що він може спокійно почати переговори з Премʼєром Дональдом Туском в Києві за кілька днів. Я вірю, що це буде хороша політика, яку ми зможемо разом проводити", - процитовано слова Анджея Дуди.

Нагадаємо, 19 вересня минулого року Президент Володимир Зеленський на Генеральній асамблеї ООН сказав, що ситуація з українським зерном в Європі "допомагає готувати сцену для московського актора". І хоча жодна країна не була названа, але офіційна Варшава дуже боляче сприйняла цей закид. Саме тоді  Польща, Словаччина та Угорщина наклали одностороннє ембарго на імпорт зерна з України, до того ж Польща була ініціатором цього руху. І це сталось попри те,  Єврокомісія скасувала обмеження щодо імпорту українського зерна.

Отож, після згаданого виступу Володимира Зеленського на Генасамблеї ООН, який згодом більшість експертів назвала недоречним, було скасовано візит Президента Польщі до України.

Перед тим Анджей Дуда якось порівняв Україну, яка перебуває під ударом Росії, з потопельником, що хапається за все і може потягнути за собою на глибину інших. До того ж, партія Ярослава Качинського «Право і справедливість", висуванцем котрої є Анджей Дуда, зробила антиукраїнську зернову історію фінальною темою параламентських виборів, що відбулись у Польщі 15 жовтня торік: "ПіС" програв ці вибори і втратив владу.  

Фото – Канцелярія президента Польщі

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: