Ухвалено закон про єдиний електронний реєстр військовозобов'язаних

НОВИНИ 17.01.2024 Коментарі 0

У вівторок, 16 січня, Верховна Рада України ухвалила законодавчий акт "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку обробки та використання даних в державних реєстрах для військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану” (№10062). Його підтримали 249 народних депутатів. 

"Держатель Реєстру – Міністерство оборони, розпорядники Реєстру – Генеральний штаб Збройних сил України, Служба безпеки України, Служба зовнішньої розвідки України та розвідувальний орган Міністерства оборони", - повідомив Укрінформ.

У реєстрі будуть такі відомості: персональні і службові дані призовників, військовозобов’язаних і резервістів. Уся інформація конфіденційна. Її нерозголошення гарантує держава.
Згоди призовників, військовозобов’язаних і резервістів на опрацювання їхніх персональних даних для реєстру не потрібна. 

Законодавці також передбачили портал електронних послуг для військовослужбовців і військовозобов’язаних. Зокрема, з’явиться можливість надання статусу учасника бойових дій онлайн за наявності необхідних даних у системі.

Запроваджено і можливість створення та використання цифрового військового-облікового документу (сертифікату).

із набуттям закону чинності необхідність рейдів представників територіальних центрів комплектування (ТЦК) по громадських місцях відпаде. 

Вдасться ідентифікувати українців, які не стоять на військовому обліку. У реєстрі передбачено бронювання військовозобов'язаних.

Також читайте: Електронний реєстр військовозобов'язаних синхронізують із державними: що зміниться
 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: