Для чого рашисти демонтували меморіал у Маріуполі

НОВИНИ 19.10.2022 Коментарі 0

Московити продовжують «зачищення» історії на окупованих територіях. Зараз вони перейшли до знищення пам’ятників, аби тут нічого не нагадувало про українську історію. А особливо – про її трагічні сторінки, винними в яких є радянський тоталітарний режим.

Рашистська влада Маріуполя демонтувала меморіал «Жертвам голодомору, який ще в 2004 році (за президента Леоніда Кучми) встановили в центрі міста – у невеликому сквері на Університетській вулиці, неподалік драмтеатру. На невисокому, розділеному на дві частини прямокутному постаменті із чорного та червоного граніту зображені перетягнуте стрічкою колосся та сплутані обрізки колючого дроту.

Росіянці підігнали автокран і фактично знищили пам’ятний знак. А граніт з нього пообіцяли переробити на будматеріали.

Як пишуть пропагандистські ріа «новасті», «відповідно до історичних джерел, голод охоплював південні регіони росії, а потім і Радянського Союзу кожні кілька десятків років. Найбільше постраждала від голоду 1932-33 років зовсім не Україна і не Донбас - найбільше постраждали Казахстан, Поволжя, Північний Кавказ», - заявив завідувач кафедри Донецького національного університету, кандидат історичних наук Артем Бобровський, який був присутній під час демонтажу.

Що ж, цілком у дусі росіянської псевдонауки, яка в будь-який спосіб намагається заперечити давно визнаний у світі Голодомор 1932-33 років. Але це ще не все.

Як розпатякалась для рашаЗМІ представниця громадської організації «Молода республіка» євгєнія кротова, виявляється, вони зносять «не пам’ятник, а символ політичного дезінформування». Бо, бачте, коли їм викладали історію України, то «нав’язували ідею «геноциду», «голодомору». І ніхто не оповідав, як воно було «насправді». Навпаки – усю «правду приховували» і від школярів, і від батьків.

Парад невігласів та інформаційних шкідників продовжила викладачка Приазовського державного технічного університету ольга шмачкова. Вона заявила рашапропагандистам, що городянам, які зовсім недавно «пережили страшний час», зараз не варто ятрити душу нагадуваннями про трагедії минулого.

«Ми в Маріуполі зараз пережили страшний час. І чи потрібно маріупольцям раз-по-раз повторювати про страшне? Ось так само і з цією пам'яткою: краще давайте зробимо свою батьківщину чистою і красивою, а пам'ять про проблеми залишиться в душах», - завернула манкуртка шмачкова.

Ось так рашисти та їхні посіпаки витравлюють українську історію та пам’ять, замінюючи її на «чистоту і красу». І це особливо цинічно звучить у розстріляному та зруйнованому Маріуполі.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: