Лукашенко готовий взяти участь у війні ще більшими силами, - представник Тихановської

НОВИНИ 19.10.2022 Коментарі 0

Свій антиукраїнський вибір лукашенко зробив давно. Тож він готовий брати участь у цій війні ще більшими силами. Але є один фактор, який його стримує.

Таку думку під час брифінгу в Медіа Центрі Україна – Укрінформ висловив 18 жовтня представник із закордонних справ в Об'єднаному перехідному кабінеті лідера білоруської опозиції С.Тихановської Валерій Ковалевський.

«Ми бачимо, що росія дедалі більше привозить і особового складу, і техніки в Білорусь. Це може свідчити про те, що готується новий етап наступу російських військ на Україну з території Білорусі», - заявив Ковалевський.

За його словами, поки складно сказати, якою буде роль білоруських військ у цьому конфлікті на цьому новому етапі. Напевно лише можна стверджувати, що лукашенко зайняв антиукраїнську позицію ще до початку повномасштабної війни. Єдине, що його стримує зараз – це страх, що білоруські збройні сили не будуть виконувати його накази, й усе може піти не так.

Відповідаючи на питання, як опозиція протидіє можливому нападу об’єднаного угруповання, Валерій Ковалевський зазначив, що під час цієї війни найбільш активно ведеться інформаційна робота.

Ми комунікуємо з білоруськими військовими про те, що неприйнятно виконувати злочинні накази лукашенка. Що офіцери нестимуть відповідальність за це. І нагадуємо білоруському населенню, що будь-яке залучення у цей конфлікт робить Білорусь легітимною ціллю для удару у відповідь зі сторони України, - наголосив Ковалевський.

Він також нагадав, що тиждень тому Світлана Тихановська звернулась до президента Зеленського, до українського народу із пропозицією організувати альянс між демсилами Білорусі та Україною для того, щоби об’єднавши зусилля можна було більш ефективно протистояти загрозам, захищати незалежність і України, і Білорусі. Й разом прокладати шлях до того, щоб між нашими країнами у майбутньому не було подібних конфліктів.

«Мета Кабінету: створити умови та вжити заходів, які допоможуть захистити нашу незалежність. І в цьому питанні для нас абсолютним пріоритетом є підтримка України всіма можливими способами. Ми готові працювати й на міжнародній арені, і в політичному сегменті, і у військовому плані. Ми лобіюємо і підтримуємо Україну в міжнародних організаціях – європейських і світових», - підкреслив Ковалевський.

Щодо питання про співпрацю із російською опозицією, то Об’єднаний Кабінет Тихановської налаштований песимістично через її імперські позиції.

Ми не побачили якихось ясних сигналів, що у них є єдина позиція стосовно того, якою повинна бути політика росії щодо країн-сусідів. Ми не чули жодних заяв від російської опозиції, що росія повинна відмовитись від імперської політики та з повагою ставитись і до національної ідентичності, територіальної цілісності й суверенітету цих країн, які можуть робити вибір, виходячи з власних національних інтересів. Думаю, це ще доведеться зробити російським демократичним силам. І це буде для нас важливим індикатором готовності до того, як ми облаштовуватимемо майбутні відносини між нашими країнами, - вважає Ковалевський.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: