Дешевий фейк від рашапропагади: що стоїть за черговим провокативним відео з наругою над Кораном?

НОВИНИ 16.03.2023 Коментарі 0

Росіянські засоби пропаганди тиражують відео, на якому нібито військовослужбовці Збройних Сил України нарізають на Корані сало та розпалюють сторінками зі священної книги мусульман багаття.

Про це у своєму ТГ-каналі повідомив Олександр Коваленко. На думку українського експерта, російська пропаганда намагається й надалі нав'язувати образ ЗСУ, як людиноненависницький і нетерпимий до інших націй та віросповідань. І тим самим підживлює фейки про український «нацизм» і необхідність і виправдовування боротьби з ним.

Іншою метою, вважає автор, роспроп хоче викликати обурення та неприйняття України у мусульманських країнах. І не виключено, що цим відео-фейком росіяни отруять ісламський інформаційний простір.

Олександр Коваленко також нагадав, що у Стокгольмі регулярно показово спалював Коран Расмус Палудан. На думку українського експерта, своїми діями він провокував конфлікт між Швецією та Туреччиною.

Нагадаємо, після початку повномасштабної російської агресії проти України у Стокгольмі вирішили приєднатися до НАТО. Проте в Анкарі не поспішали дати згоду на приєднання скандинавських країн – у «пакеті» зі Швецією до військово-політичного блоку вирішила долучитися і Фінляндія. Провокаційні акції Полудана послужили додатковими подразниками у перемовному процесі

Читайте: Між Швецією та Туреччиною пробігло ГРУ

Олександр Коваленко розповів, що акт вандалізму політичного фріка Палудана висвітлював журналіст Чанг Йоганнес Фрік – власник онлайн-видання Nyheter idag. Окрім того, Фрік є ведучим на телеканалі SD Riks, до того працював у Russia Today (RT) і готував репортажі для російського пропагандистського ресурсу Ruptly.

«Зв'язок між вандалом зі Стокгольма та російськими агентами впливу дуже швидко сплив на поверхню. Тепер же російська пропаганда намагається одним пострілом убити двох зайців – дискредитувати Україну серед мусульман, а також відвернути увагу від дій своєї агентури у Швеції», - вважає український експерт.

Він також зауважив, що рашистське відео з намаганням дискредитувати ЗСУ «настільки незграбно» зроблене, що його автори «себе видали та навіть підставили». І тим самим показали, що задля дешевої провокації готові вдаватися до настільки радикальних та огидних методів.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: