Чому роспропагандистів розриває від британських боєприпасів

ОКРЕМА ДУМКА 22.03.2023 Коментарі 0

Ось уже як другий день російських пропагандистів рве від новини, що Україна отримає від Великобританії 120-мм боєприпаси зі збідненим ураном. Найімовірніше, йдеться про бронебійні підкаліберні постріли L26A1 і L27A1.

Але цікаво який наратив задіяв роспроп.

Російська пропаганда зараз розганяє маніпуляцію про те, що застосування боєприпасів зі збідненим ураном це все одно, що застосування ядерної зброї, а наслідки від цих пострілів катастрофічні для екології.

Власне серед російських пропагандистів запрацювала колективна Ґретта Тунберґ.

Насправді все набагато цікавіше.

Росіяни розповідають про шкоду снарядів зі збідненим ураном, про те, що вони перетворюють землю на радіоактивні поля, хоча на сьогодні усі ці заяви залишаються на рівні теорій екологів без конкретики.

Росіяни розповідають про шкоду снарядів, які самі ж виробляють і застосовують. Зокрема, у серії бронебійних оперених підкаліберних снарядів 125-мм «Свинець» присутній постріл 3БМ59 із сердечником зі збідненого урану.

До рук ЗСУ вже потрапляли як трофеї постріли 3БМ60 «Свинець-2». Факту застосування 3БМ59 не фіксували, але з урахуванням широкого застосування всієї номенклатури пострілів, що є у російських окупаційних військ (РОВ), хтось може сумніватися, що окупанти не задіяли запаси 3БМ59?

І найголовніше... Росіяни розповідають про шкоду снарядів зі збідненим ураном через те, що броня практично всіх танків, які вони використовують, уразлива для такого типу пострілів. Ефективного засобу протидії та захисту від них у РОВ просто немає. І це та сама причина.

Екологія, турбота про навколишнє середовище й інший, далекий від російського менталітету, гуманізм. Ні. Саме страх перед пострілом, який ніщо не зможе зупинити, який гарантовано вразить і підпалить будь-який російський танк.

Саме тому сьогодні рве пропагандистів. А завтра рватиме їхні танки.

Олександр Коваленко, ТГ-канал

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: