Чому оленяреві шойгу привиділося 1 200 знищених українських танків

ОКРЕМА ДУМКА 12.07.2023 Коментарі 0

Тоді як учора вся увага була приділена саміту НАТО, в Росії пролунала найзабавніша заява. Так, спадковий оленяр Сергій Шойгу заявив, що з 4 червня ЗСУ нібито втратили, в ході «проваленого» наступу, 1 200 танків. 1 2 0 0... танків. Тисячу двісті...

Очевидно, що шойгу намагається після прігожинського перформенсу всіляко реабілітуватися, продемонструвати свою корисність і професіоналізм. Але як і властиво оленяреві, робить усе через...

З одного боку, він активізує угрупування військ «Захід», а з іншого видає переможну статистику на рівні сюру.

До повномасштабного вторгнення в Україну на озброєнні ЗСУ було менше тисячі танків. Згідно з верифікованими даними, Сили оборони України втратили станом на сьогодні 558 танків. Із них 352 знищено, 66 пошкоджено, 140 захоплено. При цьому 545 танків ми затрофеїли у російських окупаційних військ, а 575 отримаємо від союзників.

Раніше Bloomberg уже публікував непрофесійний матеріал, у якому заявив, що в України танків більше, ніж у Росії, ґрунтуючи свою статистику на трофеях, значна частина з яких не боєздатна та потребує ремонту. Окрім того, 575 танків від союзників ми ще не отримали.

Але, мабуть, шойгу прочитав статтю Bloomberg, або йому прочитали, та вирішив, що якщо Україна має 1 500 танків, то з 4 червня можна намалювати 1,2 тис танків. А знаєте, що найцікавіше?

За версією шойгу, якщо вірити його заявою, це була одна із найбільших танкових битв!

Російська пропаганда любить рефлексувати на «Битву під Прохорівкою», так там сумарно з обох боків було втрачено 400 танків. Під час операції «Блюкот» сумарно було втрачено 346 танків. Варшавська битва – 500. Дебреценська операція – понад 500. Лепельський контрудар – близько 1 тисячі!

Російська пропаганда тиждень крутила всіма каналами з різних ракурсів пару підбитих Leopard-2, один і той же підбитий Т-64 підбивали по декілька разів для кількості, використовували кадри провального форсування Сіверського донця, видаючи БМП-2 за Abrams.

І ось, провідний і беззмінний на будь-яких переправах оленяр вирішує підсумувати події червня і першої третини липня, видаючи на-гора одну з видатних танкових битв у сучасній історії воєн і конфліктів. 1 200 танків... Саме час готувати дірку на кітелі під чергову «звізду гіроя».

Олександр Коваленко, ТГ-канал

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: