Чого боїться путін, розмахуючи ядерним кийком?

ОКРЕМА ДУМКА 30.09.2022 Коментарі 0

Ми всі завмерли біля екранів в очікуванні «ядерної» осені. Сценарій вже навіть обріс деталями: Путін оголошує анексовані території частиною РФ, а потім своїм ядерним причандаллям намагається захистити «територіальну цілість» конаючої імперії… тобто залякати світ.

Це так виглядає, але реальність значно багатогранніша та позитивніша для нас.

Почну з невеличкого ексклюзиву від заступника керівника ГУР Вадима Скібіцького, з яким розмовляв буквально вчора. Генерал дуже точно прокоментував настрій Путіна:

- Путін нікому з придворної челяді не довіряє, розуміючи її безпорадність;

- Путін боїться. За здоровʼя – в тому числі, але не тільки за це, бо намалював собі значно більше загроз.

У ситуації, коли ти всього боїшся і нікому не довіряєш, ти можеш розраховувати на якесь диво. Для когось – це друге пришестя Ісуса Христа, для Володимира Путіна – це реанімація міфу про всемогутність ядерної зброї.

Мета розмахування «ядеркою» - не отримати військову перевагу, а підвищити ставки у протистоянні з Заходом настільки високо, що західні столиці будуть «змушені» переглянути свою стратегію щодо Росії в бік помʼякшення.

Однак, «колективний Захід» залишив свою боязнь десь наприкінці весни, надавши Україні наступальну зброю, відкрито постачаючи розвідувальну інформацію та допомагаючи нашим військовим освоювати нові озброєння. Очевидно боязнь Путіна (про яку говорить Скібіцький) спричинена тим, що:

- уже 10 країн рекомендували своїм громадян покинути Росію: Італія, Латвія, Литва, Естонія, Румунія, Польща, Болгарія, США, Канада і Тайвань. Це відвертий натяк Кремлю, що великі країни готові відверто надерти дупу Путіну в разі, якщо той «дійсно не блефує»;

- розвідки цих держав уже злили інфо, що Сполучені Штати та ядерні держави НАТО нанесуть удар у відповідь. Різняться тільки дані:

- яким буде цей удар: чи то конвенційним (звичайними озброєннями), чи тактичним ядерним боєзапасом;

- і куди він буде нанесений: згідно з одним сценарієм, ймовірною відповіддю буде розгортання американського воєнного контингенту в Україні; згідно з іншим, симетрична відповідь «полетить» по позиціях окупантів, - ішлося як про удари по угрупуваннях, що випустять ракети, так і про бази ЧФ РФ.

Важливо, що Китай, Індія та інші країни G20 де-факто засудили ядерну загрозу Росії. Прохолодний прийом, який Путін отримав від Індії та Китаю, схоже на ознаку того, що останні розуміють ризиковість ставок на божевілля бункерного вождя для їх майбутнього.

А ще згадайте, чим завершилися останні воєнні ініціативи путінських посіпак. Так звана ЧМОшна мобілізація перетворилася на масову істерику в Росії, істеричний наступ на Сході завершився спринтерським бігом орків на стаєрську дистанцію, а тепер ще й очікуваним котлом під Лиманом, а також тактичним паралічем ординських військ на херсонському напрямкові.  Бачачи всю цю карту про.раних «перспектив» Путін здатен прорахувати і наслідки наступної своєї витівки.

І зовсім останнє: Пєсков  уже пробубнявив, що Москва розцінюватиме удари по територіях, «які увійдуть до складу РФ», як акт агресії проти Росії. Але так уже повелося, що події часто розвиваються у протилежному напрямкові:

  • Пєсков однозначно заявив, що мобілізація РФ не потрібна, тобто – її не буде;
  • 20 лютого 22-го він божився, що Росія не нападатиме на Україну;
  • він же тараторив, що РФ взагалі ніколи ні на кого не нападала;
  • а ще він постійно читає мантру про те, що їхня ота спеціальна операція іде за планом.

Ну-ну!!!

Телеграм-канал «Орестократія»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: