Чи справді Папа Римський за «визнання величі росії» потрапив до бази «Миротворця»?

НОВИНИ 31.08.2023 Коментарі 0

Центр «Миротворець», який публікує відомості про ворогів України, нібито вніс до своєї бази Папу Римського Франциска.

Зроблено це було буцімто за те, що Понтифік закликав росіянців «не відмовлятися від спадку величної імперії», не забувати свою історичну спадщину і подякував за їх «спосіб бути «росіянами».

За даними Центру протидії дезінформації при РНБОУ, цю новину вигадали рашапропагандисти. На сайті «Миротворця» згадки про Папу Римського немає. Відповідно, він відсутній і в базі «Миротворця».

Ворожі інформресурси поширюють цей фейк з метою дискредитувати Україну на міжнародній арені та погіршити її відносини із західними партнерами і світовими лідерами на ґрунті релігії.

Як нещодавно писав ЗІФ, УГКЦ через заяву свого очільника, Блаженнішого Святослава зажадала у Святого Престолу пояснень щодо низки заяв Понтифіка на зустрічі з католицькою молоддю 25 серпня 2023 року. «Слова про «велику Росію Петра І, Катерини ІІ, тієї імперії – великої, просвіченої, країни великої культури та великої гуманності» – найгірший приклад імперіалізму та крайнього російського націоналізму», - йдеться, зокрема, у заяві.

Також на слова Папи Римського доволі гостро зреагували більшість громадських, культурних та політичних діячів України. Так письменниця Оксана Забужко зазначила, що «пишається УГКЦ» за її позицію та соромиться спільного фото із «цим любителем «ґранде Руссіа».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: