Оксана Забужко cхвалила реакцію УГКЦ і провела паралель між Папою та мафіозі

НОВИНИ 29.08.2023 Коментарі 0

Письменниця і громадська діячка Оксана Забужко, як і тисячі українців, відреагувала на слова Папи Римського Франциска перед учасниками всеросійської зустрічі католицької молоді у Санкт-Петербурзі. Вона позитивно відреагувала на заяву Української Греко-Католицької Церкви й виклала свої міркування про «паскудства Папані».

«Пишаюсь Українською Церквою і її Главою! Дорогі українські католики, видихайте, - попри паскудства Папані, християнство все ще на місці! А таваріщу Берґольйо саме час згадати, що він ні разу не Джуд Лоу», - написала Оксана Забужко на своїй сторінці у FB.

Також публіцистка виклала спогад , що викликає у неї сором, за своє спільне фото з аргентинцем Берґольйо, який посів папський престол.

«У мене це ще й особистий сором – я ж із цим любителем «ґранде Руссіа», хай Бог простить, так мило ручкалася, коли у 2018-му в Римі відзнаку Омеляна Ковча отримувала, і фотки мої з ним десь там заархівовані на сайті Ватикану, і здався він мені тоді таким душкою, з тими своїми кроткими коров'ячими очима й обволікаючим усміхом – Соррентіно би плакав! – що я ще довго була вважала, ніби всі його факапи походять просто від дурости/наївности, а не від банального цинізму мафіозі, якому до дупи всі вбиті українські діти, і ради перспективи урвати в Росії парочку дієцезій можна й наплювати на 7 млн. українських католиків, не кажучи вже про те, що там 2 тисячі років тому говорив той чувак із Назарету...

А от не можна, Хорхе. Не можна. Вважай, бо сильно прорахуєшся.

І, до речі: той чувак із Назарету - по нашій стороні», - поділилася міркуваннями авторка.

До слова, теперішнього Папу Римського не вперше звинувачують у неадекватній оцінці ситуації щодо кривавої війни росії проти України.

Також читайте: Миротворець Папа Римський почав захоплюватись катами України: УГКЦ вимагає пояснень

Миротворець Папа Римський хоче надіслати делегації до президентів України та росії

«Миротворець» Папа Римський та Зеленський розбіглись у думках. Посол заперечує 

Папа Франциск заговорив про якусь "мирну місію" для України

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: