Чехія восени перестане платити гуманітарну допомогу на житло переселенцям з України

НОВИНИ 22.03.2024 Коментарі 0

Багато сімей українських біженців у Чехії у вересні поточного року зіткнуться з серйозними проблемами екзистенційного характеру – попереджає Консорціум неурядових організацій, які надають підтримку мігрантам.

Чеська держава восени перестане оплачувати гуманітарне житло для вразливих груп населення. Про це повідомило Радіо Прага.

«Гуманітарної допомоги у розмірі 6 тисяч крон (236,7 євро) на оплату комерційної оренди не вистачить за жодних умов», - наголосила Андреа Крхова, директорка Консорціуму який підтримуює мігрантів НКО.

За даними МВС, нині у Чехії перебуває 388 767 громадян України, яким видали візи тимчасового захисту. Значна частина біженців – діти. З-поміж біженців дорослого віку, а це переважно жінки, працює лише третина. Більшість обіймає низькооплачувані посади. Вже минулого року чеська держава більшості українських біженців перестала компенсувати витрати на житло. «В цей час у нас відсутні можливості надання допомоги біженцям, щоб вони могли знімати готельне житло», – заявила директор консорціуму.

Фото ілюстративне

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: