Черговий фейк від Кремля - росіяни залишають ЄС в масовому порядку!

ПЕРЕКЛАДИ 24.05.2017 Коментарі 0

«Розчарувавшись життям за кордоном, росіяни повертаються в Росію». Цей заголовок став вірусним в російських ЗМІ на минулому тижні після того, як його 09 березня 2017 року вперше опублікувало лояльне Кремлю видання «Известия».

     Цю вірусну історію-фейк було швидко підхоплено і розтиражовано прокремлівськими медійними засобами, серед яких «Комсомольская правда», «Російська газета», Russia Today, «Московський комсомолець», «РИА Новости» і Life.

     Чому ж історії про повернення російських експатріантів так популярні в РФ?
     Слід зауважити, що автори статті не дають жодних вагомих доказів для підтвердження того, що хвиля еміграції змінила напрямок і, що росіяни тепер повертаються в Росію у великій кількості. Стаття опирається виключно на фактично анекдотичний матеріал: опитувана на ім’я «Наталія» говорить, що «русофобія досягла такого рівня, що в Празі автомобілі їздять повсюди з антиросійськими гаслами, а на вулиці ви отримаєте негативну реакцію, якщо ви говорите російською»; ми також дізнаємося , що «на думку експертів, одна третина повертається в Росію через політичні причини», але без будь - якого подальшого обґрунтування того, хто ці експерти або де цифри були взяті. Кількість репатріантів з країн ЄС, як стверджується, сягнула вже 30 000, із посиланням на дані російського Міністерства внутрішніх справ. 
Водночас у статті не згадується, скільки ж росіян емігрували з РФ – так ось, відповідно до офіційних даних Федеральної служби державної статистики РФ , більше 350 000 осіб виїхали з РФ на постійне місце проживання за кордоном у 2015 році, що в десять разів більше, ніж аналогічний показник у 2005 році. Врешті решт стаття вказує, що «повернення російських громадян із-за кордону» заслуга урядової програми РФ, яка призначена для залучення російських фахівців із-за кордону.

Історія про повернення в Росію дуже добре вписується у створений ключовий формат прокремлівської пропаганди, що описує нібито політичний і моральний розпад Європи. В оригінальній статті видання «Известия», цей антиєвропейський пасквіль добряче приправлений темою «русофобії». 

     Дорікаючи ЄС у «русофобії», автори «фейку» твердять, що, незгода ЄС із політикою Кремля, полягає не у тому, що для цього є обґрунтовані політичні підстави, а виключно зважаючи на повну відсутність толерантності по відношенню до Росії і росіян у Європі. Прокремлівські ЗМІ досі не представили жодних переконливих доказів того, що б підтримати цей політично зручний міф, але, незважаючи на це, він тиражується та повторюється знову і знову в прокремлівських ЗМІ, і звучить у виступах політичних лідерів Росії.
Популярний російський блогер Рустем Адагамов, який сам проживає у Празі, відреагував на байку від «Известий»:

    «Десятки компаній надають послуги для росіян, які хочуть іммігрувати в Чехію. Професіонали, люди з освітою легко знайти роботу тут і швидко інтегруються у суспільство. Це не так легко для людей з країн СНД, дістатися сюди: є постійний потік людей, які хочуть зробити це і нерухомість розкуповується швидко. Багато росіян вважають Чехію як країну, де вони відчувають себе в безпеці економічно, політично і соціально. А ті , хто хоче виїхати (із Чехії), ймовірно, роблять це з певних особистих причин , не пов'язаних з «русофобією», тому що тут просто її немає. Але російські пропагандистські ЗМІ дійсно хочуть, щоб це було так». 

     Нагадаємо, що у грудні 2016 року прокремлівські російські ЗМІ масово тиражували «історію про релігійну родину, яка по програмі репатріації російського уряду повернулась із Німеччини зі своїми десятьма дітьми в їх рідній Сибір, нібито на знак протесту проти секс-освіти у німецьких школах. Проте мало хто знає, що за інформацією Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода ця сім'я недавно змінила свою думку про РФ і повернулась до Німеччини після того, як прожила лише кілька місяців в Росії.

​​​​​​ІНФОРМАЦІЙНЕ АГЕНСТВО

"ГО "ЗАХІДНИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ФРОНТ" 

за погодженням та на основі матеріалу https://euvsdisinfo.eu/russians-leaving-the-eu-in-droves/

 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: