Черговий літак А-50 над Азовським морем дражнить українське ППО

НОВИНИ 19.01.2024 Коментарі 0

Вранці 19 січня над Азовським морем знову зафіксували політ рашистського літака дального радіолокаційного виявлення (ДРЛО) А-50. Його попередника саме там було збито 14 січня Повітряними силами ЗСУ.

«Ця ніч – одна з небагатьох, яка була без повідомлень… Після трьох потужних атак ворога є певне затишшя, але це не значить, що треба розслаблятися. Щойно карта була порожня, а от зараз з’явилося 5-6 повітряних цілей, зокрема в акваторії Азовського моря славнозвісний вже А-50, випробовує свою долю», - розповів в ефірі національного телемарафону речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат.

Він нагадав, що вже обговорювалося питання появи наступного А-50 після того, як був знищений попередній. «Немає нічого дивного, тому що в росії є ще такі літаки. Тому, є А-50, є винищувач ближче до Ростова, а також безпілотники (оперативно-тактичного рівня), які стежать за лінією фронту», - зазначив Ігнат.

А-50 – це літак дальнього радіолокаційного виявлення, який сканує територію нашої держави (виявляє повітряні цілі) – до 600 км углиб, покликаний в тому числі, забезпечувати роботу власної тактичної авіації. Зазвичай він працює в зв’язці з повітряним командним пунктом Іл-22М, допомагаючи противнику управляти діями своїх військ. Саме цю пару літаків і дістали 14 січня українські Повітряні сили, про що вже писав ЗІФ.

«У Повітряних сил з’явилися можливості завдавати таких ефективних ударів, тож агресор, імовірно, буде поводитись обережніше. Звісно – це серйозний удар по авіації рф, а головне – по іміджу російського режиму. Втрата такого борта як А-50 ймовірно мала місце вперше в історії. Водночас росія має ще кілька одиниць літаків дальнього радіолокаційного виявлення у робочому стані, диктатор не збирається зупинятися, тож ворог ймовірно продовжить втілювати свої злочинні наміри з ведення воєнних дій», - попереджав раніше речник Повітряних сил. Тож тепер, наступний А-50 буде випробовувати долю, а також влучність українських бійців.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: