Над Азовом ЗСУ збили російський літак А-50, який досі ще ніхто і ніколи не збивав

НОВИНИ 15.01.2024 Коментарі 0

Учора, 14 січня, близько 21:00 українські підрозділи завдали вогневе ураження двом літакам вкс рф, а саме літаку А-50 ДРЛО та бомбардувальнику ІЛ-22, які перебували над акваторією Азовського моря. 

Про це у телеграмі повідомив заступник голови комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Юрій Мисягін.

"А-50 сбитий, а ІЛ-22 підбитий, проте перебував в повітрі і намагався дістатися до найближчого аеродрому, проте зник з радарів, після початку зниження, в районі Керчі", - повідомив дупутат. 

За інформацією джерел РБК в Силах Оборони, літак А-50 був збитий відразу після його заступу на чергування в районі Кирилівки близько 21:10-21:15 14 січня. А-50 зник з радарів і припинив відповідати на запити тактичної авіації, а пізніше пілотом літака Су-30 ПКС РФ було виявлено займання та падіння невстановленого повітряного судна.

Літак Іл-22М11 здійснював чергування в районі Стрілкового, а зрештою був підбитий вздовж узбережжя Азовського моря близько 21-ої години 14 січня. Після ураження, літак планував здійснити посадку в Анапі, запросив евакуацію, виклик "швидкої" та пожежної машини.

"Ще ніхто в історії не збивав літак дальнього радіолокаційного виявлення й ЗСУ вкотре здійснили те, що вважалось неможливим й ніхто ніколи не робив", - написав сайт Defense Express і додавши, що у "вкс" рф такий літак, як А-50 більш ніж дефіцитний. Загалом лише дев'ять машин "на папері", з яких три ще радянських А-50, а ще шість - модернізовані А-50У, один з яких був пошкоджений у Білорусі. Реальна кількість у льотному стані - невідома. Тому знищення такої машини означає більш ніж значні втрати ворога та появу проламу у його системі протиповітряної оборони та управління авіацією".

З цього приводу командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук у своєму дописі у телеграмі написав: "Це вам за Дніпро! Горіть у пеклі, нелюди. P.S. Поки без деталей", використавши символ літака А-50.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: