Часткова мобілізація, що нічого не дасть

ПЕРЕКЛАДИ 30.09.2022 Коментарі 0

Заява про так звану часткову мобілізацію далася Путіну насилу. «Геніальний стратег» явно боявся та зіскакував з цієї теми до останнього. Зрештою Путін зважився на мобілізацію через одну просту причину: в росіян просто закінчилася боєздатна піхота. Те, що залишилося, вистачає виключно для зайняття території після килимових артилерійських обстрілів. Для оборони ці кадри не годяться.

Саме тому оборона росіян зараз тріщить по всіх швах – від Лисичанська до Херсона. Українці вже створили плацдарми на ворожому боці річок Оскол і Сіверський Донець і діловито розширюють їх. Дірки потрібно терміново затикати, тому почали терміново пакувати гарматне м'ясо.

Чи допоможуть мобілізовані 300 тисяч новобранців Росії перемогти Україну? Ні.

На це є дуже прості причини.

По-перше, катастрофічні та непоправні найближчим часом втрати офіцерського та сержантського складу вже у перші місяці війни. За нашими підрахунками, вже за перші п'ять місяців війни загинуло 2 генерал-лейтенанти та 9 генерал-майорів, серед них 3 командувачі загальновійськових армій та 3 заступники командувачів, командувач армійським корпусом так званої «ДНР», заступник командувача Чорноморським флотом, начальник військ РЕБ Західного військового округу (до 30% вихідного генеральського складу угруповання вторгнення!).

Також загинуло щонайменше 34 полковники, 100 підполковників, понад 130 майорів, величезна кількість молодших офіцерів та сержантів. Армія не може успішно діяти без молодших офіцерів та сержантів, без них це просто натовп людей зі зброєю – умовний ІДІЛ.

Унаслідок цього вже влітку спостерігалася масова роздача перших офіцерських звань прямо на фронті, без закінчення профільного навчального закладу. Однак такі офіцери не можуть ефективно виконувати свої завдання у бойових умовах.

Чи може Росія в екстреному порядку підготувати нових професійних молодших офіцерів та сержантів? Ні, не може.

Справа в тому, що вже колишній міністр оборони Росії Сердюков колись вирізав військові училища, мотивуючи це тим, що «війна вестиметься лише силами професійної армії, готуватиме надмірну кількість офіцерів у розрахунку на мобілізацію нерентабельно».

По-друге, для нових військових частин просто немає важкого озброєння. Штат однієї російської мотострілецької дивізії включає 12 тисяч особового складу і більше 700 танків, САУ, БМП та іншої бронетехніки. Тобто мобілізація 300 тисяч осіб дозволить сформувати 25 нових мотострілкових дивізій, які потребують близько 18 тисяч одиниць бронетехніки. Росія її просто не має. Інтернет завалений фотографіями списаних десятки років тому бойових машин, що ешелонами прямують на фронт.

Тоді, можливо, Росія може зробити бронетехніку у необхідній кількості? Не зможе.

Згідно з планами на 2022 рік, міністерство оборони Росії планувало випустити у 2022 році близько 400 танків, бронетранспортерів і бойових машин піхоти. Навіть з урахуванням того, що це число можна збільшити в декілька разів, скажімо, до 2 000, цього навіть не вистачить для ведення бойових дій. Спроба переведення економіки на військові рейки також не вдасться, оскільки в ситуації відсутності ленд-лізу це призведе до розвалу цілих галузей.

Телеграм-канал «Беларусский стратегический»  

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: