Бульбафюрер підтвердив, що в Білорусі орудують диверсанти, і кинув виклик Україні

АНАЛІТИКА 07.03.2023 Коментарі 0

Схоже, що диверсія проти рашистського літака ДРЛО А-50 на аеродромі у білоруських Мачулищах незабаром стане легендою, яку переказуватимуть з уст в уста, як героїчний епос. Свою дещицю до цього переказу вніс і білоруський недодиктатор – але цей знаний мемотворець, автор «карти, на якій з чотирьох сторін на Білорусь готувався напад» традиційно звинуватив увесь світ, а особливо Україну.

У вівторок, 7 березня, лукашенко повідомив про затримання «терориста українських спецслужб та його посібників», які причетні до спроби диверсії проти літака А-50. А далі цей інформаційний «скелет» почав обростати «м’ясом» подробиць.

Спершу затримали десяток причетних осіб, потім – уже 20. Згодом додалося, що операцію проти Білорусі (за словами лукашенка) розробили «СБУ і керівництво ЦРУ – чи то збоку, чи то за спиною».

Переповідати маячню бульбафюрера ми не бачимо потреби. Однак зауважимо характерні деталі, на яких намагався сфокусувати увагу лукашенко.

Насамперед, самопроголошений президент Білорусі заявив, що «до спроби диверсії причетний завербований Києвом росіянин, який проживав у Криму та має український паспорт. Його готували представники СБУ, використовуючи при цьому високі технології.

А пізніше додав, що на розробку операції нібито пішло 6-8 місяців. І  «було застосовано китайські безпілотники, куплені в США, навчена ця людина та інші, які йому допомагали». І могла бути застосована програма, створена ЦРУ для контролю за виконавцем диверсії. Далі логіка і критичне мислення відмовляються сприймати лукашенківські вигадки.

У чому переконав бульбафюрер

«По-перше, лукашенко підтвердив, що успішна диверсія проти А-50 була. По-друге, показав, що його поліцейський апарат (найбільший в Європі) фактично ловить гав. По-третє, дав зрозуміти, що СБУ успішно працює на території Білорусі», - коментує цю історію директор Інституту світової політики Євген Магда у своєму ТГ-каналі.

Цю думку розвиває й ТГ-канал «Белорусский стратегический» (БС).

«Перше і найважливіше: редакція від початку мала інформацію, що основним напрямом слідства КДБ є саме операція спецслужб України (можливо, із залученням білоруських виконавців). На Україну вказував професіоналізм виконавця, а також наявність спеціальної прошивки у дронів, що захищає від РЕБ. 

Також ми знали, що літак дійсно пошкоджений (головні пошкодження отримала антена). Бойова частина була скинута з малої висоти на  тарілку. Обшивка літака втратила герметичність, і він на мінімальній висоті відлетів на ремонт до Таганрогу», - зазначають автори каналу.

А починали лукашисти з того, що намагались взагалі замовчувати диверсію на аеродромі. Однак згодом, перед самим відльотом до Пекіна, вусатий тарган напхав своїм силовикам і спецслужбам, наказавши особливо пильнувати кордони (про це раніше писав ЗІФ).

Втім, головний удар лукашенко, здається відчув щойно. Адже виявилося, що диверсію вчинив зовсім не білоруський партизан із BYPOL, а український айтішник, який отримав спецпідготовку в СБУ.

«Для Лукашенка вкрай важливим залишалося питання доказів того, що в атаці справді замішані українці. Справа в тому, що вусатий терорист уже потихеньку перешіптується з українцями через приватні канали зв'язку і мав надію на те, що його врешті-решт «зрозуміють і пробачать». Фактично усе, що від нього вимагалося – це грізно надувати щоки і витріщати очі на публічних засіданнях, щоб як і раніше виглядати вірним союзником росії, тишком-нишком готуючи запасний аеродром», - пише канал «БС».

Уявляєте, як розстроївся лука, коли було заарештовано українського оперативника, дрони якому, судячи з усього, взагалі перепрошували у США? Виходить, що мерзенні українці весь цей час водили його за носа? І американці його (попри різноманітні закулісні розмови) також не люблять?.. 

Лукашенко обізвав Зеленського гнидою

«Я ще якось думав, що Україні потрібний мир, що Зеленський вболіває за свій народ. Президент Зеленський – просто гнида. Просто гнида! Гнида тому, що він бігає навколо Білорусі, підсилає до нас людей і просить, як я вже казав: «Давайте укладемо пакт про ненапад, давайте домовимося, у нас з вами немає жодних проблем». На що я казав: «Ми не збираємось нападати». «Ні, давайте підпишемо договір під покровительством Організації Об'єднаних Націй, що ви на нас не нападете»... Ви чули всі ці заяви. І в цей час… Що ж, виклик кинуто», - розпачливо оповідав лукашенко. Хоча навіть ці його цитати викликають зрозумілий сумнів.

Як зазначає ТГ-канал «БГ», «напрочуд вибіркова образливість у військового злочинця, який забезпечив агресію проти України зі своєї території. Десятки тисяч загиблих з його вини – дрібниця, а ось удар дроном по окупаційних військах на його території – це «виклик кинуто».

Тим часом радник глави офісу президента України Михайло Подоляк підтвердив, що атаку на А-50 здійснили партизани.

Уся та диверсія та подальша історія загалом виглядає надто дивно. Про що свідчили й опубліковані відео, зняти нібито на аеродромі в Мачулищах. Опісля вусатий тарган заявив, що «внаслідок диверсії літак А-50 серйозно не був пошкоджений, однак Мінськ попросив рф провести заміну літака». Чим фактично підтвердив його серйозні ушкодження (хоча раніше повідомлялося, що пошкоджень немає взагалі).

Також ЦПД при РНБОУ звертає увагу на те, що лукашенко виставляє у цій історії себе жертвою війни і показує населенню РБ, ніби він проти воєнних дій. Хоча тим часом вже понад рік сприяє російській агресії в Україні.

Загалом вусатий недофюрер вчергове підтвердив свою підлу сутність, схильність до маніпуляцій та прихильність до генеральної лінії кремля. Тож його, як і ліліпутіна, потрібно доправити до лави підсудних в Гаазі, аби обидва диктатори отримали за свої діяння по заслугах.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: