Білоруський КДБ визнав асоціацію журналістів «екстремістською»

НОВИНИ 07.03.2023 Коментарі 0

Комітет державної безпеки визнав Білоруську асоціацію журналістів (БАЖ) «екстремістською організацією». Рішення силовики режиму лукашенка прийняли ще 28 лютого, але запис у відповідному списку на сайті МВС з'явився тільки у вівторок, 7 березня.

Згідно з цим документом, «екстремістську діяльність» здійснює «група громадян із числа представників неурядової громадської організації «Білоруська асоціація журналістів», - повідомляє ТГ-канал «Позірк».

У списку перебувають голова Андрій Бастунець, його заступники Борис Горецький, Олег Агєєв, Олександр Старикевич, член правління Аліна Суровець, керівник інформаційної служби Ольга Хвоїн, а також члени організації Зоя Лукашук і Сергій Комлач.

27 серпня 2021 року Верховний суд ліквідував БАЖ за позовом міністерства юстиції. Організація продовжила свою діяльність за кордоном.

Білоруська асоціація журналістів, повідомляє видання «Наша Ніва» є найбільшим демократичним об'єднанням представників ЗМІ Білорусі, членом Міжнародної та Європейської федерацій журналістів. Організація навчає працівників медіа, захищає їхні права, стежить за подіями та тенденціями у медіа-сфері, організовує акції та кампанії.

БАЖ працює з осені 1995 року. Станом на сьогодні у неволі перебувають 32 працівники медіа.

Восени 2020 року Білоруська асоціація журналістів отримала престижну нагороду від урядів Канади та Великої Британії — першу премію за свободу ЗМІ

2021 року об’єднання отримало Національну премію України «За захист свободи».

Також Білоруська асоціація журналістів отримала Всесвітню премію UNESCO / Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2022.

Асоціація також отримала нагороду шведської премії «Репортери без кордонів» «Свобода преси 2022».

Читайте також: На росії заявили про зупинення членства їхніх пропагандистів з МФЖ

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: