Брудна гра путіна або Навіщо кремлю «українська» ядерна бомба

АНАЛІТИКА 26.10.2022 Коментарі 0

Третій день російська пропаганда та путінські холуї носяться по світу із «брудною ядерною бомбою», немов дурень з писаною торбою. Тему бомби, яку буцім Україна готується застосувати, із кремля розганяють масштабно та наполегливо, пропри те, що цивілізований світ не вірить у цю маячню.

У середу, 26 жовтня, оленевод шойгу, який став міністром на росії, спілкувався по відео-конференц-зв'язку з міністром оборони Китаю. Російські пропагандистські медіа пишуть, що сторони обговорили ситуацію в Україні, а шойгу «довів до китайського колеги занепокоєння щодо можливих провокацій з боку України із застосуванням «брудної бомби». Китайський міністр оборони став п’ятим, хто вислуховував марення кужуґєтовича. Два дні тому шойгу те саме по телефону намагався «впарити» міністрам оборони Великої Британії, Франції, Туреччини і главі Пентагону.   

Сьогодні шойгу також повідомив про тренування «під керівництвом путіна» щодо нанесення масованого ядерного удару у відповідь на ядерний удар противника.

Після нього уже сам путін підтвердив, що «нам відомо про плани України щодо використання «брудної бомби». Російський тиран не оминув і теми про Україну, яку «перетворили на полігон для біологічних експериментів, а тепер накачують зброєю».

Серед інших хворих тез кремлівського карлика є втрата суверенітету Україною, яка стала інструментом зовнішньої політики США і тараном проти росії.

До путіна сценарій «брудної бомби» розігрували як рядові пропагандисти, так і міністри рф. У кремлі намагаються зобразити Україну, як терористичну.

Глашатай путіна – дмітрій пєсков, сьогодні наголосив, що «ми (росія, - ЗІФ) енергійно продовжимо доводити нашу точку зору до світової громадськості для того, щоби спонукати її до активних дій у плані перешкоджання такій безвідповідальній поведінці київського режиму».

Тобто путінський режим застосовує прийом перевернутої реальності, звинувачуючи у своїх злочинах супротивника.

Перед тим глава російського генштабу ґєрасімов, наприклад, скаржився керівникові британського штабу оборони на «можливе застосування Україною «брудної бомби».

А щоби не обдзвонювати країни, у кремлі вирішили використати майданчик Організації об’єднаних націй і винести це питання на тамтешню Раду безпеки. Постійний представник росії в ООН васілій нєбєньдзя у листі до генсека організації написав, що «росія розцінюватиме застосування «брудної бомби» Києвом як акт ядерного тероризму». Він також закликав Захід уплинути на київський режим, щоби той «відмовився від планів такої провокації». Заодно підкреслив, що росія не має наміру застосовувати ядерну зброю в Україні – як кажуть, на злодієві шапка горить.

Пропагандистські риа «новости» невтомно писали про реакцію на кремлівські застереження: в ООН закликали «сторони уникати будь-яких дій, що можуть призвести до прорахунку чи ескалації». А в США «серйозно ставляться до повідомлень про можливу підготовку «брудної бомби», але поки що «не бачать» таких свідчень.

«Росенергоатом» теж долучився до лякалки з бомбою – там заявили, що її застосування призведе до радіаційного зараження десятки тисяч людей і «виключить» до 50-ти років заражені території з життєдіяльності.

А міністр закордонних справ сєрґєй лавров запевняв, що «дані про «брудну бомбу» були перевірені ще раз» і «це не порожнє звинувачення».

Офіційному Києву довелося спростовувати кремлівську маячню.

«Брехня росії про нібито плани України застосувати «брудну бомбу» настільки ж абсурдна, як небезпечна. По-перше, Україна є відданою стороною ДНЯЗ (договір про нерозповсюдження ядерної зброї, - ЗІФ): у нас немає жодних «брудних бомб» і не плануємо їх мати. По-друге, росіяни часто звинувачують інших у тому, що планують самі», - відреагував очільник МЗС України Дмитро Кулеба.

У світі теж не вірять російській брудній ядерній істерії. Провідні світові медіа однозначно спростовують кремлівські провокаційні домисли.

Наприклад, Reuters пише, що росія бездоказово звинувачує Україну у створенні «брудної бомби». А The New York times повідомила, що Франція, Британія і США застерегли росію від таких звинувачень і від ескалації конфлікту.

У Польщі теж розібралися з провокаційними заявами рашистів.

«Російська пропаганда продовжує паплюжити Україну, - пише у Твіттері державний секретар канцелярії прем'єр-міністра, заступник міністра координатора спеціальних служб, уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарин. - Високопосадовці, які беруть участь в інформаційній війні кремля, «застерегли» від використання Україною «брудної бомби».

На думку польського урядовця, у своєму явному прагненні росія намагається зробити це питання міжнародним, щоби вплинути на відносини між Україною та Заходом і викликати недовіру до офіційного Києва.

«Також цілком імовірно, що ця брехня, яка нині займає важливе місце на порядку денному російської пропаганди, є інформаційним тлом для потенційних атак росії під чужим прапором, у яких кремль пізніше покладе провину в Україну. Росія використовує брехню та хибні звинувачення для прикриття власних злочинів», - написав Станіслав Жарин.

За його словами, пропагандистська діяльність російських високих чиновників-дипломатів є ще одним доказом того, що «зовнішня політика росії перебуває під контролем її спецслужб», а дипломатію кремль «використовує для ведення інформаційної війни проти Заходу».

Нагадаємо, на росії не вперше використовують тему застосування ядерної зброї. Три тижні тому ЗІФ писав про чергове загострення ядерного психозу у кремлі. Схоже, тему ядерної зброї у кремлі запускають щоразу, коли путінська орда зазнає невдач в Україні.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: