Білоруські військові відповіли українським воїнам щодо своєї участі у війні

НОВИНИ 26.10.2022 Коментарі 0

Білоруські військові записали відеовідповідь до воїнів Збройних Сил України. Звернення стало відповіддю на відеозаклик з українського боку до білорусів не брати участі у війні.

У відеоролику, яке міністерство оборони Білорусі поширило сьогодні, 26 жовтня, зняли трьох військових-білорусів. Для перебивок  використали архівні записи часів Другої світової війни та також аерозйомку Києва, пише білоруський медіаресурс «Зеркало».

«Наша відповідь колегам із ЗСУ. Ваш ЦІПсО (Центр інформаційно-психологічних операцій, - ЗІФ) запускають пафосні ролики зі зверненням до білорусів. Намагаються нас у чомусь звинуватити. Подекуди навіть залякати», - каже на камеру перший військовослужбовець.

«Але ж ми з вами люди військові та розуміємо, що залякування – це для слабких, - продовжує інший білорус у формі сил спецоперацій. - Уже непогано те, що ви згадали, що ми братські народи. Це є позитивний сигнал. Генетична пам'ять до вас починає повертатися».

Третій учасник відео нагадав, що «наші діди і прадіди» дійшли до Берліна, де «добили фашиста в його лігві, поки усміхнена та толерантна Європа здавалася».

Ключовими у ролику є слова про можливість війни між білоруською та українською арміями.

«Щодо нас, повторимо те, що неодноразово заявляли на всіх рівнях: «якщо ви не хочете з нами війни – її не буде». Не провокуйте нас, не намагайтеся залякувати, не нагнітайте і буде так, як ви хочете», - каже перший військовослужбовець.

«Ми не хочемо війни та нікому не погрожуємо», - каже інший. Його доповнює колега: «Але на виклики і провокації відповімо негайно».

«Зеркало» також нагадало, що Збройні Сили України двічі зверталися до білоруського народу із закликом не виконувати злочинні накази свого керівництва та не брати участь у війні проти України.

Перше було в липні, а найсвіжіше – 21 жовтня.

«Віками наші народи пов'язували дружба та добросусідські відносини. Багато разів у нашій історії ми разом боролися проти спільних ворогів, завжди підтримували одне одного та жили мирно. Сьогодні ваше керівництво готується долучитися до російської збройної агресії проти України. Збирається втягнути білоруський народ у брудну війну, заплямувати кров'ю і смертю», - йдеться у зверненні українців.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: