Боррелю приписали «зарахування перемоги росії над Україною»

НОВИНИ 15.11.2023 Коментарі 0

Прокремлівські медіа та пропагандисти вирвали з контексту цитату глави європейської дипломатії Жозепа Борреля і почали стверджувати, ніби він заявив про «абсолютну неможливість перемоги України над росією».

«ЄС офіційно зарахував перемогу росії над Україною», - радісно понашкрябували рашаЗМІ. Але їм можуть повірити хіба на болотах.

Дезінформація про «офіційне визнання перемоги росії Європейським Союзом» з'явилася у московитських медіа після виступу високого представника Євросоюзу із закордонних справ та політики безпеки Жозепа Борреля. Як зазначають фактчекери проєкту StopFake, насправді під час з'їзду Партії європейських соціалістів у Малазі 11 листопада Боррель заявив, що країни ЄС мають бути готові й надалі підтримувати Україну у протистоянні російській агресії.

Борель дійсно зазначив, що перемога України над Росією «не є миттєвою»ці його слова рашаЗМІ видерли з контексту і негайно запустили в інфопростір. Однак при цьому вони свідомо пропустили більшу частину виступу європейського дипломата, який далі наголосив на кількох важливих речах. Зокрема, Жозеп Боррель заявив, що не сумнівається у перспективі завершення війни на користь України, а також розповів про важливість подальшої підтримки України.

«Найбільша гарантія безпеки, яку ми можемо дати Україні, – це зробити її членом європейської родини. Але для цього ми повинні зберігати єдність і готуватися до більш тривалого конфлікту, ніж передбачала росія. Такого конфлікту, який Росія ніколи не зможе виграти, але кінець якого вона може відстрочити. Оскільки путінський режим узалежнився від війни, йому потрібна війна... Він вважає, що демократії слабкі і зазнають невдачі, і ми не можемо довести його правоту. Ми повинні продовжувати підтримувати Україну», - наголосив Боррель.

Глава європейської дипломатії зазначив, що повномасштабна війна в Україні триває вже понад півтора року – набагато довше, ніж очікувала росія, яка планувала за два тижні захопити країну та встановити свій маріонетковий режим, аналогічний білоруському. Боррель наголосив, що всупереч очікуванням диктатора ліліпутіна, Україна не лише не впала, а й повернула частину своїх територій. Це стало можливим завдяки жорсткому опору України кремлівському режиму та підтримці країн-союзників, вважає Боррель. Таким чином, наголосив високий представник ЄС, Україна є головним пріоритетом Європейського Союзу і робота з підтримки країни має тривати до її перемоги у російсько-українській війні.

Пропагандисти поширюють подібні фейки, оскільки хочуть переконати українців у тому, що від них нібито відвернулись навіть найближчі союзники. Мовляв, якщо вже ЄС визнав програш України, то ситуація точно є катастрофічною. Але реальність геть інакша, аніж її прагнуть змалювати московитські фейкомети.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: