Заборонити польським перевізникам, які блокують пункти пропуску, вести бізнес в Україні, - петиція

НОВИНИ 15.11.2023 Коментарі 0

Заборонити польським перевізникам, які блокують пункти пропуску на кордоні, вести транспортний бізнес в Україні, - петицію такого змісту на сайті Президента зареєстрував експерт з питань практичного застосування митного законодавства у UA.CONSULTING Левко Прокіпчук.

Про це він повідомив у ФБ:

"Чи може Україна вплинути на польских перевізників, що блокують пункти пропуску? 

Перш за все мушу відзначити, що для мене трохи стало шоком те, що в цивілізованій країні можна ось так просто на «законних» підставах заблокувати рух, і ніхто (ні центральна влада, ні місцева, ні поліція) не може з тим ніц зробити.

Упродовж тижня намагаюся всіма доступними способами допомогти нашим перевізникам.

Трохи абсурдно, але, оскільки зараз в нашого сусіда період зміни-передачі влади, то, так виглядає, що в самій Польщі не дуже зараз хтось переймається блокуванням міжнародних пунктів пропуску, через яке тисячі водіїв стали заручниками.

То ж почав у міру своїх можливостей якось впливати на це безчинство:

десь звернув увагу на цю проблему українським журналістам,

спробував, щоби голос наших перевізників був присутній і в польському інформаційному полі,

після консультацій з польськими юристами підготував окремі запити до польських органів,

дав якісь поради нашим органам.

Долучившись до телеграм каналу наших перевізників, які «застрягли» в Польщі, захоплююсь витримкою наших водіїв, які чітко розуміють, що будь-яка силова спроба розігнати «мітингарів» - це саме те, що їм і потрібно для здобуття політичних дивідендів і зображення українців в негативному образі.

Наша влада намагається якимось чином достукатись до розуму «блокувальників» і пропонує там, де це можливо, компроміси. Але це той випадок, коли ти хочеш домовитись про щось з людьми, які зовсім не зацікавлені в жодних домовленостях.

То ж після спілкування з моїм другом Tomasz Bartecki вирішив, що «страйкарі» розумітимуть лише силу (мова не про фізичну), а тому зареєстрував на сайті Президента петицію про застосування до них санкцій.

Чомусь в задоволенні першої редакціі петиціі мені відмовили, хоча іі текст мені більше був до вподоби, тому довелося іі переробляти. І ось результат

То ж якщо ви хочете, щоб такі «блокувальники» не мали можливість вести свій транспортний бізнес в Україні, то прошу підтримати цю петицію. Маю надію, що це трохи протверезить «мітингарів», і вони зрозуміють, що наслідки для них можуть бути плачевними.

P.S. На жаль, і в Львівській області блокування доріг доволі часто використовувалось як спосіб тиску для досягнення певних цілей. Щоправда таке перекриття ніколи не було тривалішим 2-3 днів. Майже завжди керівництво області залучало до розблокування і мене. Під час одного з таких страйків почав задавати питання чи можливо скасувати для встановлених протестувальників можливість вїзду в Польщу. Ці «роздуми» ненароком злили в ЗМІ, і майже моментально кордон був розблокований. А один з жартів того періоду мені дуже запав до душі. Скрін додаю нижче.

Фото вгорі – Страйк перевізників Польщі / EPA, Darek Delmanowicz

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: