Біля українського кордону режим лукашенка тренується розставляти «зуби дракона»

АНАЛІТИКА 30.05.2023 Коментарі 0

Через 15 місяців від знаменитої фрази диктатора лукашенка «а я вам сєйчас покажу, откуда на Бєларусь ґотовілось нападєніє» у Мінську його режим, схоже, нарешті визначився з точним місцем нападу. За 20 кілометрів від кордону з Україною та за 10 кілометрів від Гомеля, поблизу села Калініно, з’явилися окопи та «зуби дракона» проти бронетехніки.

Загальна довжина оборонної лінії становить приблизно 2 кілометри (400 метрів – західна частина, 1 600 метрів – східна), повідомляє Білоруська редакція Радіо Свобода.

Мета будівництва цих укріплень невідома. Вони з'явилися безпосередньо перед початком так званої наради «Військова безпека й оборона Республіки Білорусь» за участю міністра оборони віктора хреніна разом з керівниками та військових комісарів областей у Гомелі. Одним із пунктів наради був огляд цих споруд поблизу села Калініно.

Видання звертає увагу на те, що більшість траншей розташовані дуже близько до житлових будинків – деякі викопали на відстані менше 10 метрів від парканів місцевих жителів.

Білоруська редакція Радіо Свобода також показала, як оборонна система виглядає на супутникових знімках сервісу Planet Labs.

«Якщо мінський режим спостерігає за тим, що відбувається в Україні, за тим, як воює Росія, то, як і більшість людей, які серйозно спостерігають за ситуацією, він розуміє, що Росія не виграє війну, - сказав в інтерв’ю Радіо Свобода військово-політичний експерт Юрій Федоров. – Як технічно уявити собі захист режиму в Білорусі, якщо Збройні Сили України вирішать перетнути кордон, щоби змінити цей режим? Тоді до Білорусі доведеться перекинути велику кількість військ, що послабить російську армію на фронті в Україні. У цьому випадку розмова йтиме не про батальйони, а про цілі бригади. Чи піде Кремль на це, щоби послабити свої військові позиції в Україні виключно для порятунку режиму Лукашенка? У цьому можуть бути певні сумніви, в тому числі і в Мінську».

Не так давно подібну лінію звели на окупованих росією територіях України, а також у прикордонних з Україною регіонах російської федерації. Її основне завдання – уповільнити або направити бронетехніку противника в потрібний район, де її зручніше знищувати. Проте, як засвідчили нещодавні події у Бєлгородській області, Легіон «Свобода Росії» та Російський добровольчий корпус легко пройшли крізь «зуби дракона». У цьому можна переконатися з відео, поширене на багатьох ТГ-каналах.

Наважимося припустити, що навряд чи нещодавно зведена оборонна ділянка в Білорусі має стратегічне значення. Швидше в лукашенка, мавпуючи кремль, хочуть вивчити ефективність подібної системи укріплень. Та навряд чи режиму допоможуть хоч якісь зуби у випадку серйозного наступу, наприклад, того ж полку Калиновського.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: