Директорка пошти з Харківщини потрапила в руки СБУ за поширення російської преси

НОВИНИ 30.05.2023 Коментарі 0

Контррозвідка Служби безпеки України під час стабілізаційних заходів на звільнених територіях Харківщини викрила 43-річну колаборантку. Працівниця одного з відділень Укрпошти в Ізюмі після захоплення міста підтримала російських загарбників і добровільно пішла з ними на співпрацю.

За прихильність до «русского міра» гауляйтер Ізюмського району особисто запропонував їй очолити створене агресором місцеве відділення «роспошти». На новій «посаді» зловмисниця виконувала завдання окупаційної адміністрації щодо поширення засобів кремлівської пропаганди. Колаборантка організувала розсилання місцевим мешканцям видань, серед яких були «Комсомольская правда» та «Харьков Z», повідомляє пресслужба СБУ.

Окрім того, примірники окупаційних газет примусово роздавали згідно з «рознарядкою» у поштовому відділені. У цих «виданнях» російські автори виправдовували збройну агресію рф, дискредитували Сили оборони України та закликали людей підтримати загарбників.

Після звільнення міста ворожа поплічниця змінила адресу проживання, номер мобільного телефону і таким чином намагалась уникнути правосуддя.

Затриманій повідомили про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність у формі здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією) та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Зловмисниці загрожує до 12 років в’язниці.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: