Більшість німецьких депутатів бояться російської агресії

НОВИНИ 17.01.2024 Коментарі 0

У Бундестазі у середу ввечері, 17 січня, відбулося голосування щодо надання Україні ракет великого радіусу дії Taurus. Підсумки голосування невтішні.

Із 666 представників Бундестагу "за" насмілилося проголосувати лише 178 депутатів. "Проти" висловилися 485 і ще троє утрималися. Як повідомляє Укрінформ, заклик представниці фракції Християнсько-демократичного союзу Керстін Ферегге, яка винесла питання на обговорення, її колеги зігнорували. 

"Постачання "таурусів" можливі та необхідні. Україна та вся Європа подякують за це", - наголошувала Ферегге. Вона також нагадала, що канцлер Олаф Шольц оголосив про "зміну часів" невдовзі після повномасштабного нападу росії на Україну й обіцяв багато ініціатив  Проте, за її словами, протягом 2-ох років дуже мало з обіцяного реалізовано.

Її однопартієць Флоріан Ган також закликав підтримати передачу ракет і закинув урядовій коаліції "Світлофор" лицемірство в цьому питанні. Він зауважив, що голосування щодо ракет 4 рази відхиляли у стінах Бундестагу. 

У дебатах виступили депутати інших партій. Представники правлячої коаліції намагалися не говорити про ракети, а представники "правих" і "лівих" виступили різко проти та в черговий раз говорили про "неможливість перемогти ядерну державу", злочинність використання німецької зброї проти росіян і "необхідність мирних переговорів".

Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус, який виступив перед початком дебатів, і словом не обмовився про ракети. Щоправда, обіцяв підтримку України "скільки буде потрібно". Очільник оборонного відомства підкреслив, що "війна росії є не лише нападом на суверенітет України, це серйозна й, очевидно, довготривала загроза для Європи". Він також попередив, що "у 2024 році можуть статися речі, на які ми не розраховували". 

Уповноважена у справах збройних сил Ева Хьогль констатувала, що "огидна війна росії, змінила все для німецького армії та німецького суспільства". За її словами, завдання Німеччини – посилення східного флангу НАТО та підтримка України – як в аспекті передачі великих обсягів військового матеріалу, так і "зразковою неймовірною" участю у підготовці великого контингенту українських військових. 

Як нагадує Укрінформ, Україна попросила Німеччину про ракети Taurus дальністю дії до 500 км навесні минулого року. Дискусії відтоді точаться дотепер. 

Також читайте: Німеччина надала допомогу Україні й обіцяє її суттєво збільшити

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: