Більша за Rammstein: у Румунії будують мегабазу НАТО

НОВИНИ 18.03.2024 Коментарі 0

Найбільшу базу НАТО в Європі почали будувати на території Румунії. База матиме площу у 2800 гектарів і загальний периметр у 30 кілометрів.

Як інформує Еuronews, вартість будівництва складає 2,5 мільярда євро. На базі зможуть постійно проживати до 10 тисяч військовослужбовців НАТО і членів їхніх сімей.

Військовий об’єкт являє собою розширення авіабази «Mihail Kogălniceanu». Її перетворять на невелике місто. Проєкт включає злітно-посадкові смуги, збройові платформи, ангари для військових літаків, а також школи, дитячі садки, магазини і навіть лікарню. 

Будівництво розпочали із базової інфраструктури, тобто під’їзних шляхів та електромереж, а незабаром тут створять нову злітно-посадкову смугу (паралельно до існуючої). Їх з’єднають, а у східній частині розвинуть інфраструктуру аеропорту з новими рульожними доріжками, ангарами та капонірами для різних типів літаків. Тут можна буде розмістити будь-який тип повітряних суден.

У новому геополітичному контексті з війною на кордоні розбудова бази таким чином зміцнює східний фланг НАТО. «База «Михаїл Когелнічану» стане найважливішою постійною військовою структурою НАТО в безпосередній близькості від конфлікту на півдні України. Давайте не будемо думати, що цей конфлікт закінчиться цього року, чи у 2025, у 2026 році, це довготривалий конфлікт», - зазначає геополітичний аналітик Дорін Попеску.

Ніколае Крецу, командир 57-ї авіабази «Міхаїл Когелнічяну»: «На додаток до можливостей нашої авіабази ми також розгортаємо на нашій території необхідну інфраструктуру, щоб мати можливість приймати та підтримувати наземні можливості для спеціальних операцій або будь-які інші типи військової техніки, яка необхідна для реагування на безпекові загрози».

Зараз на румунській авіабазі перебуває близько п'яти тисяч військовослужбовців, більшість із яких американські солдати.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: