Білоруську правозахисницю зняли з авіарейсу в одній із країн ЄС

НОВИНИ 21.12.2022 Коментарі 0

У столиці Італії – Римі з літака зняли голову правозахисної організації «Наш Дім» Вольгу Карач. Білоруска добиралася у столицю Румунії – Бухарест, на конференцію з безпеки. Причиною стало те, що паспорт правозахисниці виявився анульованим 19 грудня і в базі даних Інтерполу значився як викрадений.

Документи у жінки перевірили через те, що Румунія не входить до Шенгенської зони.

Голова правозахисного центру «Наш дім» Вольга Карач, як повідомляє білоруська редакція «Радіо Свобода», вимушено живе і працює у Вільнюсі (Литва). На початку грудня цього року білоруска стала лауреаткою премії зі захисту прав людини. Нагороду заснувала влада німецького міста Веймар. Її вручали у День прав людини, що відзначають 10 грудня.

У Білорусі проти правозахисниці порушили низку політично мотивованих кримінальних справ.

До слова, Міжнародний центр громадянських ініціатив «Наш дім», яку очолює білоруська журналістка, громадська діячка та політикиня Вольга Карач, опублікував дослідження про утиски та переслідування білоруських жінок. Останні отримали політичний притулок у Литві та зазнають атак від спецслужб росії та білорусі.

Як повідомляв ЗІФ, ці атаки не обмежуються лише територією Литовської Республіки, а здійснюються і в межах інших країн. Одним із інструментів, що використовує кдб-фсб, є Міжнародна організація кримінальної поліції Інтерпол. Саме туди спецслужби Білорусі та росії звертаються із сфальсифікованими запитами, щоби дрібно напакостити чи зірвати вчасне прибуття на якусь подію.

Через такі дії спецслужб уже появилися ініціативи викинути росію з організації «Інтерпол».

Фото телеграм-канал Вольги Карач

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: