Білоруські силовики та лукашенко лютують після смерті Макея

НОВИНИ 02.12.2022 Коментарі 0

Раптова кончина глави міністерства закордонних справ Білорусі Володимира Макея запустила ланцюгову реакцію білоруських силовиків, які розпочали полювання на тих, хто написав у коментарях «щось не те». У список потрапили 20 осіб усередині країни та 50 – за кордоном.

За інформацією видання «Зеркало», у четвер, 1 грудня, силовики відзвітували про затримання ще трьох людей за «цинічні коментарі» про смерть міністра. Більше того, затриманих змусили перед відеокамерами покаятися.

На одному з відео затриманий молодий чоловік розповідає, що його затримали за коментар про смерть Володимира Макея. Цікаво, що автори відео навіть показали текст допису: «Знову не той». На відео молодик також зізнався, що відвідував акції протесту та був підписаний на «деструктивні» телеграм-канали.

За словами затриманих, за дописи у пабліках до них прийшли міліціонери. За якими статтями адміністративного чи кримінального кодексів звинувачують затриманих, не пояснили.

На тлі цих подій у четвер, 1 грудня, самопроголошений президент лукашенко провів нараду із главами силових відомств.

Керівник слідчого комітету Білорусі дмитро гора доповів лукашенкові про боротьбу з екстремізмом.

«У цьому напрямку спільно з органами внутрішніх справ, КДБ ведеться дуже щільна робота, і досить результативно. Чверть усіх кримінальних справ, порушених за екстремістським спрямуванням, направлені до судів за 10 місяців поточного року. Тобто у цьому напрямку у нас відзначається позитивна тенденція», - наголосив гора.

Він також згадав і тих білорусів-противників диктаторського режиму, які «ховаються за кордоном», та вирішення питань щодо притягнення їх до кримінальної відповідальності.

«Адвокати, призначені у кримінальних справах, знайомляться з матеріалами справи стосовно Тихановської, Латушка й інших членів… Не називатиму навіть цю організацію... Які уявили себе керівництвом нашої країни. Цю справу також найближчим часом скерують (до суду, - ЗІФ)», - сказав голова слідкому.

Диктатор лукашенко також висловився про представників демократичних сил Білорусі та назвав їх «бєґлой оппозіциєй», з боку якої «все частіше звучать заклики до захоплення влади силовим шляхом та вчинення терористичних актів на території Білорусі».

«Окремі не просто зрадники, а й справжні екстремісти у квадраті. Інакше назвати їх не можу. Вже відкрито, не соромлячись, закликають до нанесення ударів по об'єктах на території нашої країни. Забули навіть, що на території Білорусі мешкають їхні родичі», - лютував лукашенко.

Нагадаємо, після новини про смерть Макея, в інформаційному просторі з’явилося багато версій і коментарів про можливі причини  

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: