Білоруські прикордонники вивчають бетонний паркан, яким відгороджується Україна

АНАЛІТИКА 17.11.2022 Коментарі 0

Державний прикордонний комітет Республіки Білорусь на своєму сайті виклав інформацію та відео про інженерні загородження, що споруджує Україна для захисту своїх територій від потенційного наступу російсько-білоруських з’єднань.

«Українські військові розпочали будівництво залізобетонного паркану, поверх якого у два ряди встановлено колючий дріт типу «єгоза». Висота загородження, зведеного на українській стороні на відстані 10-15 метрів від державного кордону Республіки Білорусь, становить 3-4 метри. Загорожа, встановлена на українській території, складається з бетонних плит. Паркан не є суцільним – у деяких місцях відсутні по 2-3 плити. Крім того, вздовж залізобетонного паркану українська сторона встановила наглядові пости», - йдеться у тексті.

Білоруські прикордонники також пофантазували, що українські військові, які перебувають на оглядових вежах, «навмисно створюють напружену обстановку, цілячись зі зброї в людей, які перебувають на білоруській території». На підтвердження своїх слів навіть виклали відповідне фото.

Тобто постійні військові навчання з росіянами, польоти російських літаків, які почуваються у білоруському небі, як у себе дома, «напруженої обстановки» не створюють?..

Російське міністерство (відступу) оборони навіть хвалиться, що «темп бойового злагодження військовослужбовців регіонального угруповання сил високий» на білоруських полігонах.

Нагадаємо, учора стало відомо про те, що КДБ Білорусії вбачає загрозу інтервенції з боку Польщі, України і країн Балтії. Там також повідомили про підрив мостів з українського боку на прикордонних ділянках доріг, що ведуть у Білорусь.

Тим часом позаштатний радник Офісу Президента України Олексій Арестович пояснює підрив мостів на кордоні з Білоруссю вимушеним кроком оборонного характеру. Для того, щоби не повторилася ситуація, яка була на початку повномасштабного наступу 24 лютого, коли рашистська армія рушила з території Білорусі у північні області України.

«На початку війни підрив мостів означав би, що Україна провокує війну…Треба не забувати, що це наші мости. Ми на своїй території, що хочемо, те й робимо. Якщо хочуть помститися, то нехай підривають свої. Мене дуже веселить, коли білоруські прикордонники починають розповідати, що нам робити на своїй території. Вибухи мостів – оборонна акція. Чого їм боятися? Це пов'язано з можливою агресією проти Білорусі? Спочатку висадили в повітря мости, потім через них напали, через підірвані?» - цитує пана Арестовича ТГ-канал «Баста».

Без сумніву, білоруський режим, що став складовою путінського, працює за методичками із Кремля. Поширювати ахінею він уже навчився не згірш російської пропаганди. Допоки білорусів лякають якимись наступами із трьох боків, росія «непомітно» зайшла з четвертого. І диктує свої умови.

За інформацією у ТГ-каналі Головного управління розвідки міністерства оборони України, влада Білорусі хоче запустити виробництво складових частин крупнокаліберних снарядів і перейти в майутньому на замкнутий цикл їх виробництва.

«У зв’язку з цим 20-23 листопада заплановано візит білоруської делегації до Ірану. Перелік питань для обговорення з іранською стороною стосується усього циклу виробництва», - йдеться у повідомленні ГУР МОУ.

Коментар

- Ой, у Лукашенка прокинулися і сваряться. Україна будує реальні укріплення на кордоні з Білоруссю. Теж секрет розкрили. Загалом фото ще тиждень тому Кирило Тимошенко публікував. Так, Україна зміцнює кордони. Саме на Волині. Нині. І Київ, і Мінськ знають чому. Все правильно – нам потрібні реальні зміцнення на кордоні та за напрямами можливих ударів. Це дорого? Так. Але дешевше, ніж прорив та окупація. Але в перспективі, я вважаю… Білорусь буде нашим союзником. Рухне після військової поразки нинішній режим у Росії. Потім рухне режим у Білорусі. Я не вірю в Тихановську, вірю у Полк Калиновського. І це буде наш союзник. Але зараз – потрібна справжня смуга укріплень. З логістикою, з людьми, котрі вміють тримати оборону. І роздратовані заяви Мінська на цю тему виглядають безглуздо. Ви нічого не планували? Ну так і переживати нема за що. Ми же свій кордон зміцнюємо, а чи не до вас заходимо? Сьогодні така картинка? Ну так і беседер. Перекладаю з івриту – порядок… 

Політолог і воїн ЗСУ Кирило Сазонов, ТГ-канал

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: