Білоруські опозиційні сили повинні піти, - незалежний блогер

АНАЛІТИКА 24.06.2022 Коментарі 0

Білоруський інформаційний центр відвідав YouTube-блогер «Осторожно Virus» Віталій Кондратенко. Гість БІЦу одразу зауважив, що є представником білоруської демократії, але не тієї, яку представляє Світлана Тихановська. Причину протиставити себе об’єднанню Тихановської він пояснив тим, що протягом двох років не створено жодної демократичної інституції, навіть найголовнішого – органу виборів у демократичні структури.

«Я вважаю, що там (в Офісі Тихановської, - ЗІФ) немає зовсім жодної демократії. Я виступаю за вільну Білорусь – не під контролем російської федерації, ні не під контролем будь-якої іншої країни. Я – за вільну, незалежну Білорусь», - каже Кондратенко.

На його думку, Світлана Тихановська не є єдиною представницею вільної Білорусі на Заході.

«Якщо брати структуру Офісу Світлани Тихановської, то таких людей, які його представляють, - скажімо, Павло Латушко, Франек Вячьорка, - то їх вистачає. Я виступаю за національні цінності. А істинним лідером Республіки Білорусь був і залишається Зянон Пазьняк».  

Серед претензій Віталія Кондратенка до Офісу Тихановської і збір підписів за перемовини за участю путіна і блокування коментарів під матеріалами у медіа, які підтримують Тихановську.

Щодо провокацій лукашенка на кордоні з Україною та іншими країнами Європи, то навчання білоруської армії біля українського кордону є відволіканням сил України. А лукашенко пропагує тези, спрямовані переважно на внутрішнє споживання.

Співрозмовник БІЦ каже, що момент приїзду російського чиновника (уже покійного) Віктора Черномирдіна у Білорусь 1996 року і його допомога лукашенкові залишитися при владі є початком окупації Білорусі. Відколи лукашенко вирішив підтримати путіна – він сам намалював собі мішень на чолі.

Моральний дух білоруської армії на нулі, бо військові бачили, яка потужна російська сила зайшла з території Білорусі в Україні, і як вона виходила з розбитою технікою, пораненими і «двохсотими» росіянами. Та й воювати фактично з родичами – адже по обидва боки білорусько-українського кордону багато хто мають рідню – не найкраща ідея.

За два роки після виборів президента 2020 року ніхто не формував національної свідомості серед білорусів, каже блогер. Політичні лідери не створили необхідних умов для підтримки народного протесту. Щоразу у Білорусі ставало менше протестного потенціалу – когось звільняли, когось саджали, а когось і вбивали.

Тому ті люди, які два роки вели таку політику, повинні піти. Адже їхні дії не були ефективними, нема якісних змін.

Проросійське населення у Білорусі насправді не є таким масовим, як може комусь здаватися. Сподіватися на об’єктивність соціологічних опитувань не потрібно, адже люди не наважуються казати справжнє ставлення до росії.

Україна, вважає Віталій Кондратенко, який зараз мешкає в Закарпатті та записався у тероборону, зобов’язана перемогти. Він підтримує ЗСУ і йому дуже не подобається, коли намагаються зіштовхнути вільних білорусів та український народ.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: