Білорусь заплатить Україні за все – жорстке звернення Сергія Притули

ВІДЕО 09.06.2023 Коментарі 0

Будь-яка країна, що долучилася до збройної агресії російської федерації проти України, повинна бути покарана, понести відповідальність і сплатити за все.

Із такими словами у своєму відео звернувся волонтер та громадський діяч Сергій Притула.

«Важливою у цьому процесі є невідворотність покарання усім долученим до вбивства громадян України, до знищення наших міст і сіл, до руйнування нашої інфраструктури. Тому заплатить сповна Росія, заплатить Іран і має заплатити Білорусь!», - наголосив активіст.

Він нагадав, що увесь цивілізований світом, включно з Україною, не визнав теперішню білоруську владу та самопроголошеного президента лукашенка «через події 2020 року».

За словами Сергія Притули, «рано чи пізно» у Білорусі впаде диктаторський режим і відбудеться зміна влади. Проте навіть прихід ліберально-демократичних сил на зміну лукашенкові не врятує Білорусь від репарацій.

«У той момент, коли Україна буде очікувати від Білорусі сатисфакції у фінансовому вимірі за участь у військовій агресії проти нашої держави, цілком імовірно, що якась неумовна, а навіть конкретна пані Тихановська вийде на трибуну і скаже: «Шановні білоруси скинули з себе ярмо диктатора лукашенка. Нам дуже прикро, що наша держава стала плацдармом для російських військ. Але у цьому немає провини білоруського народу, а провина лежить повністю на попередній владі, яка стала маріонеткою Кремля. І взагалі, наша країна була під окупацією рф, тому ми, Білорусь, - така ж жертва, як і Україна. І з нас, як то кажуть, спросу нєт».

Так от – НЄТ! Зі всією повагою до хлопців і дівчат із полку Калиновського, зі всією повагою до білорусів, які волонтерили та донатили на користь України, але індивідуальні подвиги не можуть перекреслити юридичну відповідальність країни – співзасновниці Організації Об'єднаних Націй. Це з території Білорусі злітали літаки, які бомбили нашу землю! Це з території Білорусі запускали ракети по наших містах! Це з території Білорусі колонами заходили російські війська, які вчиняли геноцид у Бучі, Ірпені та Бородянці! Держава Білорусь несе відповідальність за смерті тисяч українців, за зруйновані життя мільйонів українців, за знищені міста та села», - не без емоцій говорить Сергій Притула.

Він також закликав Верховну Раду «невідкладно визнати Білорусь країною-агресором», а білоруську владу в екзилі - дати українцям відповіді на прості запитання.

«Чи усвідомлюєте ви відповідальність за те, що ваша держава зробила із нашою? Чи готові ви гарантувати українцям відшкодування збитків та сплачувати репарації разом із РФ? Це конкретні запитання до вас, пані Тихановська, відповіді на які дадуть нам чітке розуміння як вибудовувати подальший діалог із вами та вашою країною в цілому. Я ще раз наголошую, що українці схиляють голову перед світлою пам'яттю кожного білоруса, який поклав життя у війні з росією за нашу та вашу Незалежність. Але все-таки, у нас є багато запитань до десятимільйонної країни, яка дозволила скористатися собою для того, щоби росіяни могли вбивати українців», - завершив свій монолог волонтер.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: