Рашисти створюють єдиний інформаційний простір на захоплених територіях України

НОВИНИ 09.06.2023 Коментарі 0

На тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей, а також у самопроголошених т. зв. «лднр» триває робота з «переформатування інформаційного простору». Московитські загарбники намагаються створити на кожній з цих територій власний «канал перевіреної верифікованої інформації».

Як зазначають опитані російські експерти, до останнього часу сфера медіа у цих регіонах була віддана на відкуп «громадянському суспільству» – це воєнкори, приватні медіа, великі TГ-канали. А зараз робиться спроба «це поле змінити».

Рашисти це також пояснюють тим, що події на окупованих територіях викликають підвищену увагу громадськості та ЗМІ. Натомість потрібна цим регіонам інформація або відсутня, або є в тіні інших подій, або розкидана по різних каналах. Тож є необхідність створити власні місцеві засоби масової комунікації, які наповнюватимуть місцеві журналісти для своєї аудиторії.

Одним з варіантів мав бути «спецпроект на кшталт «Мобільного репортера» – коли мешканці регіону зможуть надсилати до ЗМІ свої матеріали, фото, відео, і після певної процедури фактчекінгу вони публікуватимуться на сторінках інформагентств».

Передумови для систематизації роботи вже є, на всіх територіях створені інформаційні агентства, пишуть росіянські «Вєдомості».

Передбачається, що їх консультуватимуть федеральні журналісти. У їх числі називають, зокрема, Лану Самаріну, яка донедавна працювала першим заступником головного редактора агенції ТАСС, а до цього очолювала прес-службу Мінфіну.

Якщо роботу налагодять, це дозволить притягнути окуповані території у, як це називають московитські пропагандисти, загальний інформаційний контур рф країни – для рашистів це зараз критично важливо. І тоді вони зможуть провадити там скоординовану інформполітику – що, очевидно, і є головною метою впровадження усіх цих змін.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: