До 100 тис. українських дітей живуть у Польщі, а навчаються в українських школах

НОВИНИ 10.04.2024 Коментарі 0

Існують розбіжності в даних про те, скільки українських дітей навчається в Польщі виключно в українській системі, зазначила міністерка національної освіти Польщі Барбара Новацька. Посадовиця нагадала, що учні з України будуть включені в обов'язкову освіту, фінансування якої забезпечить польський уряд.

Про це пише Польське радіо.

Під час прес-конференції в середу, 10 квітня, міністерка національної освіти Барбара Новацька розповіла, що нещодавно відбулася зустріч з партнерами з українського уряду, в тому числі з міністром освіти і науки України Оксеном Лісовим. «Ми довго говорили про освіту українських дітей. Польща провела гігантську роботу, польські школи прийняли учнів. Вчителі швидко адаптувалися до мінливих умов. (...) З іншого боку, на жаль, існує велика проблема з дітьми, які не навчаються в польській системі освіти», — сказала Барбара Новацька.

Посадовиця підкреслила, що існує розбіжність у даних. «Ми знаємо про понад 100 000 українських дітей у польських школах і — за нашими даними — є ще 100 000 українських дітей. Міністр (освіти і науки України — ред.) говорив про близько 70 000 українських дітей, які, за українськими даними, навчаються в Польщі виключно в українській системі. Ми не знаємо, що відбувається з цими дітьми. Ми не знаємо, чи вони в безпеці, чи вони здорові, чи вони навчаються», - зазначила Барбара Новацька.

Міністерка додала, що саме школа має дбати про навчальний процес дітей, а також про їхнє здоров'я та безпеку. «Звідси наш сильний натиск на те, щоб українські діти були охоплені, як і польські, обов'язковою освітою», - повідомила Барбара Новацька.

Фото – у межах спільних консультацій урядів Республіки Польща та України 28 березня 2024 року у Варшаві зустрілися (зліва направо) Даріуш Вєчорек, міністр науки Республіки Польщі; Оксен Лісовий, міністр освіти і науки України, Барбара Новацька, міністр освіти Республіки Польщі/ з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: