Auf Wiedersehen, Russland: Німеччині потрібно вигнати тисячі російських шпигунів

НОВИНИ 05.04.2022 Коментарі 0

Уряд Німеччини цього тижня розгляне питання про депортацію працівників російського посольства російської федерації. Загалом у напрямку кремля може вирушити до сотні «дипломатів» - усіх їх в канцелярії Олафа Шольца підозрюють у шпигунстві.

Наразі триває остаточна перевірка підозрюваних, яким оголосять статус персони «нон-ґрата», пише «Європейська правда» з посиланням на німецьке видання Bild.

Перед тим німецькі журналісти роздобули інформацію про мережу російських агентів і шпигунів, загальна кількість яких сягає 2 тисячі осіб.

«Ми бачимо масштаби агресивної діяльності російської розвідки по всій Європі. Напевно, ми знаємо лише десять відсотків того, що вони роблять», - цитують слова колишнього керівника британської розвідки Джона Саверза.

Російські спецслужбісти не лише збирають інформацію про європейських політиків і бізнесменів, але вербують потрібні їм кадри серед тих же політично-бізнесових кіл, контролюють обіг наркотиків та зброї, проституцію, вербують бойовиків і терористів серед біженців та так званого кримінального елементу. Важливу інформацію передають у москву, де її опрацьовують і вибудовують спецоперації для досягнення потрібних путіну цілей.

Не дивна ялова політика Німеччини у питаннях підтримки України у питаннях війни проти росії-агресорки, якщо взяти до уваги таку кількість "феесбешного", "грушного" та "сврівського"В елементу.

ФРН фактично є проросійським локомотивом у ЄС. За нею вишикувалися Франція, Угорщина, Сербія, Румунія, Чехія. Саме з цих країн найчастіше чутно погавкування за вказівкою господаря росії. Щоправда, позиції путіна у цих чи інших країнах не є тотально переважаючими – усе ж європейська демократія і бюрократія мають свої механізми захисту.

Тому після початку широкомасштабної війни проти України у Європі різко почастішали випадки депортації російських шпигунів-«дипломатів».

Так, наприкінці березня Нідерланди, де, до слова, мешкає одна з доньок путіна, вирішили вислати 17 працівників російської дипмісії. Їх теж запідозрили у шпигунській діяльності та дали, як не дивно, аж 2 тижні на пакування валіз.

«У цих людей написано дипломат на візитній картці, коли вони насправді роблять щось зовсім інше. Ми прийняли це рішення заради безпеки Нідерландів», – сказав міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра.

Ілюстративне фото: колаж ЗІФ

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: